*Nettavisen* Nyheter.

Samboeren avhøres nå

Onsdag avhøres både samboeren (33) til ranssiktede Lars Harnes og en 27-åring med tilknytning til Bandidos-miljøet. De to ble tirsdag siktet for medvirkning til fiaskoranet.

01.09.04 12:23

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv 2

Politiet nekter foreløpig å fortelle hvilken rolle de mener de nye siktede skal ha hatt under ranet av en verditransport på Aker brygge natt til mandag. Ranerne ble tatt på fersken med om lag fem millioner kroner i ransutbytte i armene .

Vil fengsle samboeren
- Det eneste vi sier nå er at vi bekrefter at en mann og en kvinne er pågrepet og siktet for medvirkning. De to blir avhørt nå og vi har valgt å holde kortene tett til brystet inntil vi har fått gjennomført avhørene. Deretter vil vi vurdere om vi skal gå ut med mer, sier politiadvokat Geir Evanger til TV 2 Nettavisen.

De to vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Totalt er fem personer nå pågrepet og siktet for fiaskoranet natt til mandag. Politiet etterlyser fremdeles bilføreren av en mørkegrønn Chervolet Tahoe som stod parkert i nærheten av ransstedet.

- Tror dere flere kan være involvert i ranet?

- Vi jobber utifra den teorien, ja. sier Evanger til TV 2 Nettavisen.

Blunket til samboeren
Samboeren til Bandidos-sjefen Lars Harnes var i går til stede under fengslingsmøtet i Oslo tinghus. Harnes var tydelig glad for å se kvinnen på tilskuerbenken og blunket og smilte til henne flere ganger da kjennelsen om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, samt to ukers fullstendig isolasjon, ble lest opp.

Da Harnes ble ført ut av rettslokalet sa han «Vi sees» til samboeren.

Harnes og hans 33 år gamle samboer har vært kjærester i mange år. De to har ifølge VG hvert sitt barn fra tidligere forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.