Samboeren forklarer seg om drapshunden

Foto: Privat (Scanpix)

Onsdag formiddag er det samboeren til den hundedraps-tiltalte kvinnen som avgir forklaring om det daglige dyrestellet.

Kvinnen bodde alene da tragedien i Vest-Torpa inntraff for halvannet år siden, men er nå samboer med mannen som onsdag skal i vitneboksen i Hadeland og Land tingrett.

Mannen ordnet med det daglige stellet av hundene, og har ifølge kvinnens forsvarer, John Magne Hammervold, mest kjennskap til detaljene rundt hundene.

Kvinnen hevdet i retten tirsdag at hun var nøye med både stell, fôring om mosjonering av hundene sine, selv når hun hadde 24 av dem. Hun innrømmet at hundene kunne stikke av gårde. Hun vedgikk også å ha fått klager på hundeholdet, men mente klagerne hengte seg opp i ting som ikke var verdt det, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Mannen kommer sannsynligvis til å avgi samme forklaring som kvinnen, sier forsvarer Hammervold til TV 2 Nettavisen.

På gråten i retten

Den 48 år gamle kvinnen eide ifølge tiltalen den eller de hundene som drepte sju år gamle Johannes Åsheim da han var på vei hjem fra skolen 31. januar 2002. Hun er tiltalt for farlig hundehold samt brudd på dyrevernloven og viltloven.

Tiltalte var på gråten da hun skulle avgi forklaring i retten og hevdet at hun var for sliten til å kunne forklare seg, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Hun klarte likevel å svare på en rekke konkrete spørsmål, men hadde problemer med å huske detaljer, spesielt knyttet til den skjebnesvangre torsdagen sist i januar i fjor.

Aktor, politiinspektør Atle Roll-Matthiesen, opplyste i retten tirsdag at påtalemyndigheten vil nedlegge påstand om at tiltalte fradømmes retten til å ha hund, skriver Oppland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.