*Nettavisen* Nyheter.

Samlet penger til hjemlandet

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Heldigvis er mammaen til Nick Kervens St.Hilaire i live, men hun lever på gata i Port-au-Prince. Torsdag samlet Nick og kompisene penger til Haiti.

21.01.10 22:29

MAJORSTUA (Nettavisen): Det er langt fra snøtunge Majorstua til jordskjelvrammede Port-au-Prince på Haiti, men likevel svært nært for gutta på Friggs G-95. Torsdag kveld byttet de fotball med bøsse for å støtte hjemlandet til medspiller Nick Kervens St.Hilaire.

Pengene de samlet inn går til Stiftelsen Prosjekt Haiti. I over ti år har den norske stiftelsen drevet skolen «Petit Trolls» i Port-au-Prince. Til vanlig er dette et lite kunnskapslys i et land der 40 prosent av innbyggerne er analfabeter.

Etter jordskjelvet har skolen blitt nødhjelpsstasjon for lokalbefolkningen. Hver dag kjører organisasjonen medisiner, mat og andre nødvendigheter fra Den dominikanske republikk som de deler ut til lokalbefolkningen.

Nettavisen har tidligere skrevet om skolens hjelpearbeid.

Les: - Vi er optimister
Les også: - Hørte at hus begynte å rase

- Grusomt
- Det er helt grusomt å være her i Norge nå, sier pappaen til Nick. Mens sønnen er ute på Oslo Vest og samler inn penger til Prosjekt Haiti, sitter Nixon Slettner-St.Hilaire i klubbhuset til Frigg og forteller hva de trenger på Haiti.

Heldigvis er mammaen til Nick i live. Hun har mistet hjemmet sitt, og lever nå på gata i Port-au-Prince. Også familien til St. Hilaire er i live, men som alle andre i den jordskjelvrammede byen, trenger de hjelp.

Les: - Mamma lever!

- De trenger ikke penger. Det har man nesten ikke bruk for der nede nå, sier han. Foruten mat, rent vann og medisiner, er 42-åringen tydelig på hva hans landsmenn har mest behov for.

- Trenger telt
- Telt. De trenger telt. Folk er livredde for å være inne i husene sine. I dag lever de på gata, men alle trenger tak over hodet. En haitier kan leve med lite mat, men hvis de ikke får tak over hodet blir de gale, slår han fast.

Husene er for utrygge å bo i, og under åpen himmel er det vanskelig å få tilbake en følelse av normalitet. I tillegg tror Slettner-St.Hilaire at volden ville minsket dramatisk hvis folk hadde fått sove med sine familier under samme tak.

I februar håper han at han kan sette seg på flyet til moderlandet for å hjelpe familien. I mellomtiden håper han å vekke medfølelsen til det norske folk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Etter krigen fikk Norge Marshallhjelpen fra USA. Nå er Norge et rikt land. Nå er det Haiti som trenger hjelp, sier Slettner-St.Hilaire som drømmer om en teltby på Haiti med det norske flagget trykket på duken.

Ønsker du å støtte Prosjekt Haiti kan du gjøre det fra deres hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag