Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen mot homoekteskap

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
KrF og Frp har fått en felles kampsak mot den nye ekteskapsloven.

Selv om to personer av samme kjønn snart kan gifte seg, mener de to partiene at kristne privatskoler må få lov til å undervise i at ekteskap skal inngås mellom mann og kvinne, uten å miste statsstøtte. Det melder aftenposten.no.

Når Stortingets familie- og kulturkomité onsdag legger frem innstillingen om ny ekteskapslov sier flertallet ja, mens KrF og Frp sier nei. Vanligvis er KrF lite villig til å samarbeide med Frp, men ikke i denne saken.

- Vi er jo enige i saken. Det er jo kun de to partiene som ønsker å beholde dagens ekteskapslov, sier May-Helen Molvær Grimstad (KrF), leder i familie- og kulturkomiteen.

Hun sier det ikke er avgjørende hvem man samarbeider med, men hva man samarbeider om, og legger til at de to partiene er uenige i en rekke andre saker.

KrF og Frp mener at summen av det Regjeringen foreslår, vil bety et brudd med historiske røtter og rokke ved vår forståelse av foreldreskap og dermed sette hele familiebegrepet under press. Samtidig understreker partiene at de er imot diskriminering av homofile, og at de gjerne sikrer rettighetene til barn av homofile foreldre.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!