*Nettavisen* Nyheter.

Sammenligner Hagen med Le Pen

Venstres nestleder Olaf Thommessen mener Carl I. Hagen nå har plassert seg en gang for alle ytterst til høyre med Le Pen og Haider.

14.07.04 15:51

- Venstre kommer aldri til å være med å danne en flertallsregjering med Frp. Nå har Hagen plassert seg med de høyreekstreme politikerne i Europa, som Jean-Marie Le Pen og Jörg Haider, sier Venstres nestleder Olaf Thommessen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er Hagens kommentar under en tale i frimenigheten Levende Ord i Bergen tirsdag som Thommessen reagerer på: ”La de små barn komme til meg, sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Muhammed sa det samme. I tilfelle han måtte ha sagt det samme må det har vært: La de små barn komme til meg slik at jeg kan utnytte dem i min kamp for å islamisere verden".

Thommessen reagerer på at Hagen i sin valgkampstrategi ikke bare angriper den norske innvandringspolitikken, men hele den muslimske religionen. Nestlederen sammenligner Hagens taktikk med hetsen mot jødene på 30-tallet.

- Angrep på alle muslimer
- Enhver skremselspropaganda overfor folkegrupper dreier seg om at de ønsker verdensherredømme og at vi må forsvare oss mot dem med alle midler. Det er det de brukte mot jødene i mellomkrigstiden og det bruker Hagen mot muslimer i dag, sier Thommessen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Til NRK sa Hagen at han ikke var ute etter å ramme hele den islamske religionen, men at han bare ville angripe muslimske fundamentalister.

- Det holder ikke når han går til angrip på Muhammed selv. Det er som å angripe Jesus og si man bare angriper kristenfundamentalistene, sier Thommessen til TV 2 Nettavisen.

- På desperat stemmejakt
Islamsk Råd Norge (IRN) mener utspillet kommer fra en politiker på desperat stemmejakt.

- Ettersom Frp daler på meningsmålingene ser Hagen sin livsdrøm gå i ruin: En plass ved Kongens bord. Hagen benytter dermed sin siste pust og siste krefter til å forfølge drømmen. Ettersom en seriøs Hagen ikke har gitt uttelling i form av økt oppslutning om Frp er Hagen tilbake der han startet og det han er best på: sparke grupper som allerede ligger nede, skriver IRN i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.