RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samtykket til fengsling

Algerieren Kamel Mellah hevder han ikke husker noe, men vil hjelpe politiet med drapsetterforskningen.

Det skal ha kommet frem under fengslingsmøtet i Oslo tinghus fredag.

Mellah, som ble pågrepet og siktet for drapet på lege Stein Sjaastad onsdag, samtykket i fire ukers varetektsfengsling. Under fengslingsmøtet skal Mellah ha sagt at han samtykket dersom politiet mener det kan bidra til saken.

Dermed avgjorde Oslo tingrett at han blir sittende varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. De to første ukene blir også i delvis isolasjon, hvilket betyr at han ikke får lese aviser eller se fjernsyn.

Manglet medisiner
37-åringen fra Algerie skal både ha sukkersyke og problemer med blodtrykket. Han skal også ha sagt at han ikke har det helt bra for tiden og gitt uttrykk for at han var sliten.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til skal Mellah ha forklart at han ikke hadde mottatt medisiner på tre dager den dagen drapet skjedde.

I avhør med politiet har 37-åringen forklart at han ikke husker noe som helst fra selve hendelsen på Centrumsklinikken hvor Sjaastad var lege. Han mener selv at onsdag var kun en vanlig dag.

I fengslingsmøtet skal Mellah ha uttrykt at han ikke forstod hvorfor han var i retten eller hvorfor han var siktet.

Hørte ikke stemmer
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til skal drapssiktede fremstilles for politilege fredag. Mellah skal selv ha uttrykt ønske om å få hjelp med sine helseproblemer.

Under fengslingsmøtet skal det også ha blitt spørsmål om hvorvidt Mellah hørte stemmer i hodet. Dette skal 37-åringen ha tilbakevist.

Han skal ha karakteriserte seg selv om «en rullerende ett eller annet» og understreket at han ikke vet hva som har skjedd.

Lange avhør
Mellah, som kom til Norge i 2004 og søkte asyl, ble pågrepet i en leilighet i Bjerke Studenhus onsdag i 20.30 tiden etter en intens politijakt. Han var da etterlyst med navn og bilde og store styrker hadde lett etter ham i flere timer.

Syv timer tidligere skal Mellah ha kommet på legekontoret til Stein Sjaastad. Under en krangel skal han ha dratt frem en kniv og stakk legen gjentatte ganger i brystregionen og halsen. Sjaastads sekretær ble sjokkerende vitne til hendelsen, men kom seg fra dramaet uten fysiske skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere