*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg: - Det lå i kortene

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- Overhodet ingen bombe, sier Per Sandberg (Frp) om Sponheims og Stoltenbergs regjeringssamtaler.

I Bergens Tidende fredag avslørte Venstre-leder Lars Sponheim at han og Jens Stoltenberg diskuterte muligheten for en regjering bestående av Ap og sentrumspartiene da de to dro på en mye omtalt fisketur i 2008.

Per Sandberg, nestleder i Frp, er ikke spesielt sjokkert over avsløringen.

- Jeg har hele tiden hatt en følelse av at det lå i kortene. Og jeg tror at flørtingen med Ap kan være en av grunnene til Sponheims voldsomme motstand mot Frp. Avsløringen er overhodet ingen bombe, sier han til Nettavisen

- Må avklare
Etter krisevalget mandag der Venstre havnet så vidt under sperregrensen, har partiet bare to representanter på Stortinget de neste fire årene. De to er Venstres-nestleder Trine Skei Grande - direktevalgt i Oslo, og Borghild Tenden som ble valgt inn direkte i Akershus.

- Nå må de to Venstre-representantene gjøre det klart om de vil samarbeide med de borgerlige partiene eller med Arbeiderpartiet, krever Per Sandberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Min marsjordre
Venstres Borghild Tenden henviser Nettavisen til en uttalelse fra Venstres landsmøte i Stavanger i vår, som partiet i dag re-postet på toppen av sin hjemmeside. I landsmøteuttalelsen heter det:

«Venstres alternativ er en regjering av sentrumspartier og Høyre. Dette er den eneste regjeringskoalisjon Venstre kan være en del av.»

- Dette er min marsjordre fra partiet og den forholder jeg meg til, sier Borghild Tenden til Nettavisen.

- Og uttalelsen er også dekkende for hva du personlig mener om aktuelle regjeringspartnere for Venstre?

- Ja, så definitivt, svarer Tenden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag