Tidligere fiskeriminister Per Sandberg og hans kjæreste Bahareh Letnes uttalte i et møte med journaliststudenter at de vil satse på eksport av piggdekk til Iran.

Les også: Sandberg om framtiden: Vil arrangere festival og selge piggdekk

- Nå har vi masse planer, men det er business. Det er butikk. Det er handel. Det er kultur. Det er festivaler, uttalte Sandberg til journaliststudenter på universitetet OsloMet tirsdag denne uka, ifølge Aftenposten.

Avisa forteller at de har lyttet til et lydopptak av seansen med Sandberg og Letnes. Sandberg selv har ikke villet kommentere dette overfor avisa.

I lydopptaket skal man blant annet høre Sandberg - etter å ha fortalt om vintrene i Iran og bratte bakker - fortelle at de skal «tjene penger som gress», skriver Aftenposten.

- Dere hører mye

Da Nettavisens journalist torsdag konfronterte den tidligere Frp-statsråden med det han skal ha uttalt i møte med journaliststudentene om sine og kjærestens planer framover, var Sandberg ikke villig til å bekrefte disse opplysningene:

- Dere hører mye, erfarer mye. Våre planer er å komme på beina, skrev Sandberg i en SMS til Nettavisen og gjorde det klart at hans bokplaner er det som tar tid nå.

Gikk av 13. august

Allerede da han gikk av som statsråd 13. august snakket Sandberg om hva han skal gjøre framover.

- Jeg tror faktisk jeg kan bidra like sterkt til å prioritere næringa utenfor som innenfor regjeringen. Det har jeg fått mange tilbakemeldinger på. Det skal jeg sortere etter hvert, sa Sandberg på sin avskjedspressekonferanse med statsminister Erna Solberg.

Dagen etter, på Arendalsuka, møtte Sandberg og Letnes pressen og også her kom han med noen antydninger om hva han nå skal skje.

Der sa Letnes at Sandberg godt kunne få jobb i hennes selskap. 8. januar i år etablerte hun enkeltpersonsforetaket B & H General Trading Company.

Ifølge nøkkelopplysningene i Brønnøysundregistrene skal firmaet drive med med næringsvirksomhet som beskrevet her, «Produksjon, utvikling, kjøp og salg herunder eksport av fisk og sjømatprodukter og annet som naturlig faller sammen med dette. Import av all næringsmiddel. Import, kjøp og transport av naturgass fra Iran. Eksport av nøkkelutstyr og -teknologi til olje- og gassektoren.»