RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg før pressekonferanse med kjæresten: - Dere skal få svar på alle spørsmål


MER PÅ HJERTET: Per Sandberg gikk mandag av som fiskeriminister. Tirsdag har han og kjæresten varslet en pressekonferanse om andre sider ved saken.
MER PÅ HJERTET: Per Sandberg gikk mandag av som fiskeriminister. Tirsdag har han og kjæresten varslet en pressekonferanse om andre sider ved saken. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Avgått fiskeriminister Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes vil møte pressen rundt klokken 21.30.

OSLO (Nettavisen): Etter mye fram og tilbake er det klart når og hvor pressekonferansen med avgått fiskeriminister Per Sandbeg og hans kjæreste Bahareh Letnes skal finne sted.

Tirsdag ettermiddag bekrefter Bahareh Letnes overfor Nettavisen at det blir pressekonferanse i Arendal. Tidpsunktet er satt til rundt klokken 21.30. Men akkurat hvor i Arendal, er fortsatt uklart.

Per Sandberg bekreftet overfor Nettavisen tirsdag formiddag at han og kjæresten Bahareh Letnes er i Oslo, men at det foreløpig ikke var klart om de ville møte pressen der eller for eksempel dra til Arendal, der Arendalsuka nå pågår.

- Vi er i Oslo, ja. Mye jobb i dag, sa Sandberg i en SMS til Nettavisen.

På spørsmål om det blir pressekonferanse i Oslo, svarte Sandberg slik:

- Ikke bestemt, vi vurderer Arendal også.

Letnes skrev følgende i en tekstmelding til Nettavisen tirsdag formiddag.

«Vi har ikke bestemt oss enda. Vi har mye jobb i dag,» skriver hun.

- Vi er i tidsnød, og må ta ting på sparket, svarte Sandberg i en tekstmelding ved 13.15-tiden.

Ved 18.15-tiden skriver Sandberg i en melding til Agderposten at pressekonferansen vil finne sted rundt klokken 21.30.

Les også: Erna: - Det får stå for Pers regning, han er ikke lenger i min regjering

Den avgåtte fiskeriministeren har varslet at journalistene skal få svar på alt de lurer på av «spekulasjoner, påstander og spørsmål» om saken som førte til at han mandag måtte gi fra seg nøklene til statsrådkontoret.

Les også: Solberg ut mot «blodtørstige journalister» i Sandberg-saken

Per Sandberg og han kjæreste Bahareh Letnes i Mandal sentrum 10. august.

Foreløpig ingen karantene

Det er ennå uklart hvilke framtidsplaner Sandberg har etter at han trakk seg som både fiskeriminister og Frp-nestleder. Men Sandberg antydet mandag at det kunne være interessant å gjøre noe innen fiske- og havbruksnæringen.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet opplyser til Nettavisen at det foreløpig ikke er opprettet noen karantenesak for Sandberg.

«Tidligere politikere (statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere) har etter karanteneloven plikt til å melde fra om overgang til stilling eller verv utenfor statsforvaltningen eller etablering av næringsvirksomhet. Denne plikten inntrer senest tre uker før overgangen og varer i inntil tolv måneder etter fratreden. Det er Karantenenemnda, som er en faglig uavhengig nemnd, som treffer vedtak om eventuell karantene og saksforbud i konkrete saker. Per nå foreligger det ingen karantenesak vedrørende Per Sandberg,» skriver departementet i en tekstmelding til Nettavisen.

Omstridt Iran-reise

Det begynte med spørsmål da Sandberg og kjæresten dro på en feriereise til Iran uten å varsle Statsministerens kontor, en reise der Sandberg tok med seg sin jobbtelefon i strid med gjeldende sikkerhetsrutiner. Sandberg har sagt at han ikke angrer på ferieturen til Iran, men har beklaget manglende varsling og bruk av jobbtelefon.

Hevder at kalender ble lekket

På pressekonferansen med statsministeren mandag kom det fram at Statsministerens kontor 8. juni fikk påstander om Sandberg som ble ettergått. Nå bekrefter Sandberg overfor Adresseavisen at lekkasjer fra hans kalender var tema i samtaler mellom ham og Statsministerens kontor i juni, melder NTB.

Adresseavisen skrev søndag at Sandberg hadde meldt inn bekymring til Statsministerens kontor (SMK) om sin egen sikkerhet, og at bekymringen skal ha dreid seg om Sandbergs ekskone, som er statssekretær i Helsedepartementet.

- Jeg stiller meg disponibel i morgen. Dere skal få stille alle spørsmål, sa Sandberg til pressekorpset mandag.

- Ser mange muligheter

Her antydet han også at han allerede har planer for hva han skal gjøre nå når han ikke lenger er statsråd:

- Jeg tror faktisk jeg kan prioritere og utvikle fiskerinæringen og havbruksnæringen like sterkt utenfor som jeg har gjort innenfor regjeringen. Det har jeg fått mange tilbakemeldinger på, og det skal jeg sortere etter hvert, sa Sandberg, som også brukte pressekonferansen mandag til å skryte av statsminister Erna Solberg som han beskrev som det mest fantastiske mennesket han har jobbet med.

- Jeg er selvfølgelig trist, men jeg ser utrolig mange muligheter, avsluttet Sandberg.

Les også: Letnes: – En ren heksejakt

Les også: Tybring-Gjedde om Sandbergs avgang: - Trist

Les også: Høyre-statsråd med glitrende attest til Per Sandberg

- En ren heksejakt»

Det var Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes som først varslet om at paret tirsdag ettermiddag vil holde en pressekonferanse sammen. Deretter svarte Sandberg i en tekstmelding til Nettavisen at «det ligger i kortene at vi må møte dere». I en SMS til Adresseavisen skrev Letnes at hun «har opplevd dette som en ren heksejakt». På pressekonferansen i regjeringens representasjonsbygg mandag fikk Sandberg spørsmålet om han opplever at det har vært en heksejakt på ham og kjæresten.

- Jeg vil ikke utdype hva jeg mener om dere, sa han henvendt til pressen mandag.

Per Sandberg og statsminister Erna Solberg på vei inn til pressekonferansen mandag der Sandbergs avgang som fiskeriminister ble gjort kjent.

Les også: Støre mener Sandberg-saken har svekket regjeringen ytterligere

Les også: Nesvik: – Jeg har lært masse av Per gjennom årene

Les også: Siv Jensen: Listhaug er en åpenbar nestlederkandidat

Les også: - Nå må vi tenke på mennesket Per Sandberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere