*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg i tvil om permanent justisministerpost

NY POST: Per Sandberg i desember 2015, da han ble utnevnt til fiskeriminister. Nå fungerer han som justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter at Sylvi Listhaug trakk seg. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Usikker på om han ønsker å være fast justisminister.

21.03.18 21:02

Per Sandberg (Frp) ble denne uken utnevnt som midlertidig justisminister, men han er usikker på om han ønsker ministerposten permanent på grunn av sin fortid.

Les også: Sandbergs rulleblad vekker oppsikt

Fiskeriminister Sandberg har inntil videre overtatt som landets justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter at Sylvi Listhaug trakk seg tirsdag denne uken.

Utnevnelsen er midlertidig, men Sandberg skal være ønsket som fast justisminister.

Skaper overskrifter

Det har skapt overskrifter også internasjonalt at tidligere straffedømte Per Sandberg nå er Norges justisminister.

«En politiker som er dømt for å ha slått en asylsøker ble tirsdag utnevnt som fungerende justisminister i Norge», het det fra det franske nyhetsbyrået AFP tirsdag. Nyhetsbyrået skriver at Sandberg blir regnet til populistfløyen i Fremskrittspartiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nyheten om at tidligere straffedømte Per Sandberg er Norges nye justisminister fikk internasjonal oppmerksomhet tirsdag. Faksimile fra AFP. Foto: Faksimile


Gunnar Stavrum: Listhaugs avgang kan bli et vendepunkt

Frykter trøbbel for Erna

Selv er Sandberg i tvil om han ønsker å inneha ministerposten på permanent basis og sier han er redd fortiden hans som tidligere straffedømt vil skape trøbbel for statsminister Erna Solberg.

– Det er sammensatt. Folk tilgir, men glemmer ikke. Jeg kan ikke stå og se på at statsministeren må stå og besvare spørsmål om mine uttalelser og mine handlinger for 20 år siden, sier Sandberg til Adresseavisen.

Sandberg er tidligere straffedømt fordi han i 1997 skallet ned en asylsøker på en privat fest. Sandberg ble ilagt en bot på 3.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Sandberg har inntil videre tatt over som justis-, beredskaps- og innvandringsminister. Her er han fotografert i vandrehallen på Stortinget etter at Sylvi Listhaug trakk seg fra posten. Foto: (NTB scanpix)

Les også: Sandberg får beskjed om å representere hele regjeringen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.