Sandbergs etterfølger: – Jeg ønsker å se framover

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) om bord på fiskebåten Brennholm under Arendalsuka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) om bord på fiskebåten Brennholm under Arendalsuka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Nyslått fiskeriminister, Harald Tom Nesvik (Frp), vil legge bråket rundt forgjengeren bak seg, og er klar til å tenke på fisk 24 timer i døgnet.

Nesvik var onsdag på sitt første offisielle oppdrag, etter at han i starten av uken tok over for Per Sandberg (Frp). Da hadde det allerede stormet rundt den tidligere fiskeriministeren i lang tid.

– Jeg ønsker å se på det positive. Min oppgave er å se framover, ikke på det som har vært. Nå er jeg utnevnt som fiskeriminister, og jeg skal tenke på fiskeri 24/7, sa Nesvik da han troppet opp på sildefest i regi av Pelagisk forening under Arendalsuken.

Tidligere har Nesvik vært parlamentarisk leder for Frp på Stortinget, og er vant til å rettlede partikollegaene om hvordan de skal følge parlamentarisk praksis. På spørsmål om hva han synes om Per Sandbergs presseseanse kvelden i forveien, hvor forgjengeren langet ut mot mediene, svarte Nesvik følgende:

– Det som skjedde i går var i hvert fall ikke parlamentarisk praksis.

Nesvik beskriver ministerposten han nå har fått som «drømmejobben».

– Fiskerinæringen er den mest fantastiske og framtidsrettede næringen Norge har. Jeg vil at jeg skal bli husket som en sjømatminister som tar hele landet i bruk. Som legger forholdene til rette på en langsiktig og forutsigbar måte, slik at næringslivet kan skape verdiene som vi skal leve av i framtiden.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag