Nesvik var onsdag på sitt første offisielle oppdrag, etter at han i starten av uken tok over for Per Sandberg (Frp). Da hadde det allerede stormet rundt den tidligere fiskeriministeren i lang tid.

– Jeg ønsker å se på det positive. Min oppgave er å se framover, ikke på det som har vært. Nå er jeg utnevnt som fiskeriminister, og jeg skal tenke på fiskeri 24/7, sa Nesvik da han troppet opp på sildefest i regi av Pelagisk forening under Arendalsuken.

Tidligere har Nesvik vært parlamentarisk leder for Frp på Stortinget, og er vant til å rettlede partikollegaene om hvordan de skal følge parlamentarisk praksis. På spørsmål om hva han synes om Per Sandbergs presseseanse kvelden i forveien, hvor forgjengeren langet ut mot mediene, svarte Nesvik følgende:

– Det som skjedde i går var i hvert fall ikke parlamentarisk praksis.

Nesvik beskriver ministerposten han nå har fått som «drømmejobben».

– Fiskerinæringen er den mest fantastiske og framtidsrettede næringen Norge har. Jeg vil at jeg skal bli husket som en sjømatminister som tar hele landet i bruk. Som legger forholdene til rette på en langsiktig og forutsigbar måte, slik at næringslivet kan skape verdiene som vi skal leve av i framtiden.

(©NTB)