RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner kaller inn til Utøya-hastemøte

Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo
Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo Foto: Jonas Dahlberg Studio (NTB scanpix)
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kaller inn til hastemøte etter at naboene til det omstridte minnestedet ved Utøya truer med rettssak for å stoppe kunstverket.

Det er Jonas Dahlberg som har laget minnesmerket som naboene har kalt «en voldtekt av naturen». Fredag skal partene i konflikten møtes hos departementet for et dialogmøtet etter initiativ fra statsråden, melder NRK.

- Det er positivt at regjeringen har innkalt til et slikt møte. Det blir interessant å se hva som kommer ut av det, sier advokat Harald Stabell, som er engasjert av naboene.

I tillegg til Sanner og Stabell vil Utøya-nabo Jørn Øvreby og oppdragsgiver Kunst i offentlig rom (Koro) delta på møtet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere