*Nettavisen* Nyheter.

Såpe-E16 i Oppland

Foto: Lise Åserud (SCANPIX)

Speilglatte veier ga marerittstart på påskeferien: I løpet av knappe to timer kjørte fire biler av samme strekning i Valdres.

10.04.06 13:41

Én person er sendt til sykehus med luftambulanse, og flere fikk mindre skader i de fire utforkjøringene på europavei 16 i Begnadalen sør for Bagn i Valdres.

Veldig glatt
- Det er veldig glatt på strekningen fra Bang i Sør-Aurdal mot grensa til Buskerud. Vi har varslet veitrafikksentralen om at de må ut og strø, sier Torkild Semstad, operasjonsleder ved Vest-Oppland politiditrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk først melding om en utforkjørsel mandag klokken 09.44, men vet foreløpig ikke om det er personskader involvert. Klokken 10.59 fikk politiet melding om en ny utforskjørsel

- I en av utforkjøringene ble en mann som satt alene i bilen påført en del bruddskader. Han ble hentet av Luftambulanse, sier politibetjent Bård Sørumshaugen ved Sør Aurdal lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Rakk ikke få ut varseltrekant
Klokken 11.36 fikk politiet om en ny trafikkulykke i samme område. Bilen hadde kjørt inn i autovernet, og rakk ikke sette opp varseltrekanten før han selv ble påkjørt.

- Men det gikk bra, og det ble ingen personskader, sier Torkild Semstad.

Som skadestedsleder hadde Bård Sørumshaugen noen særdeles travle formiddagstimer på jobb mandag. Alle de fire utforkjøringene skjedde i løpet av knappe to timer - innenfor en strekning på mindre enn 15 kilometer.

Bare turister involvert
- Alle de involverte var turister eller folk som var på gjennomreise, forteller Sørumshaugen.

Årsaken til utforkjøringene er ganske enkelt speilglatte veier.

- Vi hadde våt veibane i går kveld, og siden veien ligger i skyggen har det blitt til is, sier Sørumshaugen.

I formiddag dirigerte brannvesenet trafikken forbi ulykkesstedene, og bilister måtte belage seg på en del venting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag