*Nettavisen* Nyheter.

Sår tvil om «haikeren»

Foto: TV 2

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Vitnene som observerte «haikeren» om lag en kilometer fra åstedet bare en time før drapet, er ikke sikker på om dette er den tiltalte.

01.02.05 12:17

Ingen av de tre vitnene som så det som til nå har vært antatt å være den drapstiltalte Øyfred Standnes, klarte med sikkerhet å si om dette var tiltalte da de så ham i retten tirsdag.

Dette kan slå beina under påtalemaktens forsøk på stedfeste Standnes til området nær drapstedet kort tid før Slåtten ble drept.

De tre vitnene, som stod utenfor utestedet Venecia i to biler ved 06-tiden søndag morgen, omtaler «haikeren» til å være i 30-40 årene. Et kjærestepar, som satt i den ene bilen, utelukker ikke at det kan ha vært Standnes, men tør ikke å svare sikkert.

Det tredje vitnet, en kamerat, var derimot mer usikker. Da aktor viste et overvåkingsbilde fra Shellstasjonen like ved, et bilde tiltalte selv mener å være av han selv, ble vitnet svært usikker.

- Gjenkjenner du denne personen fra denne morgenen?

- Nei, i grunn ikke. Vil ikke si noe sikkert, svarte vitnet.

Forsvareren til den drapstiltalte Øyfred Standnes sier til TV 2 Nettavisen i en pause i rettsforhandlingene at han oppsummerer de tre vitnemålene som at ingen er sikre på at «haikeren» er tiltalte.

- Dette faller godt sammen med det poenget mitt om at før Standnes ble pågrepet 7. oktober var det ingen vitner som hadde nevnt haikeren i avhørene. Men etter at bildet av min klient var på trykk i VG, fikk politiet flere henvendelser, sier Blikra til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag