RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-fly truffet av lyn

Sist oppdatert:
Et SAS Braathens-fly måtte mandag morgen avbryte landingen etter at lynet slo ned i flykroppen.

SAS Braathens rute SK4207 gikk fra Oslo 0800 og skulle landet på Kjevik ved Kristiansand 0845. Under innflygingen slo et lyn ned i maskinen. Flyet avbrøt landingen og ble omdirigert til Stavanger.

Redde passajserer

- Jeg ble redd med en gang jeg hørte smellet. Vi så det blinket i den ene motoren, og så steg plutselig flyet kraftig. Like etter gav piloten beskjed om at det hadde oppstått «en teknisk utladning» i maskinen, og at flyet ville lande i Stavanger i stedet for i Kristiansand, sier passasjer Svein Arne Lamo til Fædrelandsvennen.

- Overraskende
- Det var svært overraskende at lynet slo ned i dette været. Men det er ingen dramatikk i hendelsen. Flyet ble omdirigert til Stavanger fordi det der er teknisk utstyr og personell som kan sjekke flyet etter en slik hendelse, sier operativ flygeleder ved Kjevik lufthavn til Fædrelandsvennens nettavis.

Så vidt han er kjent med, forårsaket ikke lynnedslaget skade på flyets tekniske utstyr.

Like før klokken 10 stod flyet på Sola lufthavn for tekniske undersøkelser. Lamo sier flyet vil returnere til Kristiansand dersom ikke mannskapene finner tekniske feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere