Gå til sidens hovedinnhold

SAS har tapt kvart milliard

Fem dager på bakken har vært katastrofalt.

Det hardt rammede flyselskapet SAS estimerer tapene sine på askeskyen til mellom 50 til 90 millioner svenske kroner pr. dag. Dette tilsvarer 220 til 280 millioner svenske kroner, eller 176 til 224 millioner norske kroner i uken.

- Omfanget er minst i helger og høyest på travle reisedager som mandager og tirsdager, skriver SAS i en melding.

Slår hardt ut
Det skandinaviske flyselskapet opplyser videre at situasjonen for flytrafikken i Nord-Europa slår hardt ut for flyselskapene.

- Situasjonen i resten av Europa er lik, og rammer hele flyindustrien, skriver SAS i en melding.

I meldingen skriver SAS-sjef Mats Jansson at selskapet nå jobber tett med flymyndighetene og med andre flyselskap for å finne løsninger for å ta opp igjen flyvningene. Jansson beklager også at dette har konsekvensene av akseskyen har rammet selskapets kunder.

Kursen faller
De økonomiske konsekvensene av akseskyen kan også leses rett ut av SAS' aksjekurs på Oslo Børs. Mandag var kursen til det skandinaviske flyselskapet ned hele 3 prosent til 0,96 kroner.

Så langt i år har aksjekursen til selskapet falt hele 31 prosent. Dette skjer samtidig med at selskapet henter inn 5 milliarder kroner i en emisjon. Emisjonen er garatert fulltegnet av bankene og en gruppe garantister.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser