SAS inviterte - vi tok Sterling

NA24 reiste med Sterling til pressekonferansen til SAS i København. Og sparte 1000 kroner.

15.06.06 15:25

SAS har invitert til pressemøte klokken 18 i kveld i København. Da skal avtroppende konsernsjef Jørgen Lindegaard og styreleder Egil Myklebust blant annet snakke om beslutningen om å legge ned verkstedet for flyvedlikehold på Sola i Stavanger.

Billigere med Sterling
Onsdag kom presseinvitasjonen fra SAS med et mobilnummer hvor man kunne ringe og bestille billett til København. Pris: 2500 kroner.

Noe dyrt, synes vi. NA24 tok en rask sjekk av flyprisene på ruten Oslo- København og vips kostnaden kuttet med 1000 kroner. NA24s reporter smurte matpakke hjemme og satte seg på Sterlings flight NB4908. Billettprisen tur-retur ble 1450 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Jernhånd
Men i kaoset som har oppstått de siste dagene har trolig styret måtte gjøre vesentlige endringer på agendaen. Pressen styres med jernhånd utenfor hotellet.

LES OGSÅ: NRK kastet ut av politiet

Møtet følges med stor interesse fra de skandinaviske mediene, men foreløpig styres pressefolkene med brutal hånd.

SAS har lagt et lite jernlokk rundt styremøtet som pågår på Radisson SAS Royal Hotell i København sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Journalistene får ikke oppholde seg i lobbyen på hotellet, og NRKs reporter ble tidligere i dag eskortert ut av hotellobbyen av dansk politi i sitt forsøk på å dekke møtet.

Endret agenda
Det er ikke kjent hva som er styremøtets agenda de to dagene, men selskapets strategi skal legges, og det er spekulert i om styret får fremlagt store endringer i konsernet. Spekulasjonene dreier seg om at makten skal overføres i større grad fra de nasjonale enhetene til konsernledelsen i Stockholm.

Skjebnen til verkstedet på Sola er også et av punktene på styrets agenda i dag. Etter det NA24 kjenner til så har aganedaen blitt vesentlig endret som følge av de siste dagers hendelser i selskapet.

I tillegg er det turbulens rundt avskjedigelsen av den norske SAS Braathens –sjefens Petter Jansen som ble vedtatt sist søndag. De norske fagforeningene, Norske SAS Flygeres Forening, SAS Braathens Flygerforening, SAS Braathens Kabinforening, SAS Braathens Funksjonærklubb og SAS Braathens Personalforening, er alle i krigshumør rundt vedtaket.

- Dersom beslutningen blir stående (om Jansens avgang red.anm.), kommer våre ansatte ikke til å sitte stille og la dette skje uten følger. Dette er ikke en trussel, men en lei realitet. Dessverre vil passasjerene nok en gang måtte lide, noe vi selvfølgelig beklager sterkt, skrev de hovetillitsvalgte i et brev de sendte til statsminister Jens Stoltenberg i helgen.

Terje Nielsen, som leder kabinforeningen i SAS Braathens, uttalte mandag til NA24 at de ikke hadde planer om noen aksjoner, men han la ikke skjul på at de hadde null tillitt til styreleder Myklebust.

Klikk på bildet for å forstørre.

Økokrim-tiltale
Som om ikke det var nok, ble det tirsdag kjent at Økokrim har tatt ut tiltale mot SAS Braathens AS for uberettiget adgang til data og misbruk av forretningshemmeligheter som tilhørte konkurrenten Norwegian.

SAS Braathens skal angivelig ha hatt innblikk i Norwegians elektroniske reservasjonssystem på detaljnivå. SAS avviser dette, men må nå gjennom rettsak både mot Økokrim og senere Norwegian, som har signalisert at de tar ut sivilrettslig søksmål med krav om erstatning.

NA24s reporter følger pressemøtet i København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.