RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS kansellerer mest

Sist oppdatert:
Risikoen for at flyet aldri tar av er nesten tre ganger større om du velger SAS Braathens framfor Norwegian mellom Norges to største byer.

Det viser ferske tall TV 2 Nyhetene har hentet inn. Vi har hentet inn tall fra Sas Braathens og Norwegian, som oftest flyr mellom Oslo og Bergen.

SAS Braathens kansellerer for tiden 15 fly i uka mellom Oslo og Bergen, noe kundene legger merke til.

- Det som har forundret meg mye er at jeg hører at sas stadig kansellerer fly. Jeg har lurt på hvorfor, sier SAS-Braathenspassasjer, Trond Paulsen, til TV 2.

- Jeg har vært veldig heldig i høst men litt forsinkelser er det alltid, mener Arne Erling Hafstad, som også reiste med SAS-Braathens tirsdag.

Store forskjeller
I oktober og november har Sas Braathens kansellert 120 avganger på strekningen. Det blir 15 avganger hver enste uke.

Norwegian-passasjer Terje Vøienli er ikke overrasket over tallene som viser mange SAS-kanselleringer: -Spesielt avgangene midt på dagen som ikke er så fulle, kanselleres ofte, mener flypassasjer Terje Vøyenli.

Til sammenligning har Norwegian 18 kanselleringer i de samme to høstmånedene.

- Jeg er fornøyd i den forstand at tallet er lavt, men vi er ikke fornøyd med kanselleringer i det hele tatt, sier Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian.

Selv om om tallene justeres mot at SAS Braathens har flest flygninger, er resultatet det samme.

Flyselskapet kansellerer 6 prosent av avgangene i oktober og november. Norwegian kommer bedre ut av undersøkelsen, med 2.2 prosent kanselleringer.

- En utfordrende høst
Det betyr at det er nesten tre ganger større fare for at SAS Brathens-flyet ikke går.

- Vi har hatt en utfordrende høst. Ikke bare det at vi har hatt flygeledermangel, men vi har hatt en del problem innad i vår egen organisasjon og hatt en del tekniske kanselleringer. Så fornøyde er vi ikke, sier Siv Meisingseth, informasjonssjef i SAS Braatens.

SAS Braathens vil ikke oppgi hvilke avganger som kanselleres oftest, eller hvor mange av de 120 kanselleringene som skyldes teknisk svikt.

- Vi har et omfattende rutenett, og våre fly er helt avhengige av hverandre, sier Meisingseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere