*Nettavisen* Nyheter.

SAS leier inn fly og besetning

Det er fortsatt ingen løsning på konflikten, men nå vil SAS Braathens leie inn fly med full besetning.

25.01.06 22:16

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Det fortalte administrerende direktør i SAS Braathens, Petter Jansen, på en pressekonferanse på Gardermoen onsdag ettermiddag.

SAS Braathens har ifølge Jansen allerede leid inn ett fly, og vil leie inn ett til for å dekke behovet. På spørsmål om SAS Braathens kommer til å leie inn flere fly, svarer Jansen at det ikke er så enkelt å få leid inn flere fly, men hvis det lar seg gjøre så ønsker de å gjøre det.

- SAS Braathens har i forhold til publikum sett seg nødt til om å leie inn fly med full besetning, sier Jansen.

Venter 50 kanselleringer
SAS Braathens opplyser at det allerede ventes omtrent 50 kanselleringer torsdag, mens det onsdag var nærmere 100 kanselleringer.

Jansen sier han forventer en gradvis opptrapping i flytrafikken fra København, der de streikende pilotene i dag ga beskjed om at de går tilbake til arbeid.

Statsråd legger press på SAS
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier at SAS Braathens har et samfunnsansvar når det gjelder å få flyene frem, men på grunn av fri konkurranse, har ikke selskapet flyplikt. Departementet har dermed lagt press på selskapet gjennom konstruktive samtaler, sa statsråden på pressekonferansen.

- Jeg vil presisere at det er ett fokus, og det er passasjerene. Flyene må fram, sier Navarsete.

Samferdselsministeren sier at hun vil nå legge inn et lovforslag for å styrke passasjerenes rettigheter. I tillegg vil hun at andre nåværende rettigheter skal være mer tilgjengelig for reisende.

Legger fram nytt forslag
- Om kort tid vil jeg legge frem et forslag som vil styrke passasjerers rettigheter i slike situasjoner, sier hun.

Hun ønsker at det skal være mer informasjon om et EU-direktiv fra 2005 som gir passasjerer krav på 2.000 kroner i kompensasjon under visse omstendigheter. Dette vil være i tillegg til hotellopphold og eventuelt refundert flybillett.

Onsdag er det i underkant av 100 norske SAS-piloter som fortsatt er sykemeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.