*Nettavisen* Nyheter.

SAS-passasjer prøvde å åpne nødutgang

En passasjer truet onsdasg kveld med å åpne nødutgangen mens SAS-flyet fra London til Oslo var i lufta.

18.09.03 00:50

Flyet SK 510 måtte snu og landet i London etter at en passasjer om bord to ganger forsøkte å åpne nødutgangen mens flyet var i lufta.

–Passasjerene fikk først beskjed av kapteinen om at det var noe galt med den ene nødutgangen, og at flyet derfor måtte returnere til London. Da vi hadde landet, kom det en mengde politifolk om bord som pågrep en av passasjerene, forteller en rystet friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB. Han var selv passasjer i flyet.

Ville åpne nødutgangen
Politiet skal ha brukt lang tid p å å anholde mannen. Passasjerene ble deretter informert om at mannen hadde forsøkt å åpne nødutgangen bakerst i det store Airbus-flyet mens det var i lufta. Han skal også ha truet med å hoppe ut og oppført seg svært aggressivt.

Landet trygt
Først tre etter skjema kunne flyet på ny ta av fra London og sette kursen mot Norge - denne gang uten den agressive passasjeren. Maskinen landet på Gardermoen uten videre problemer i 23-tiden.

Til NTB sier informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS at hun foreløpig har lite informasjon om saken. Kapteinen på SAS-flyet satt ved midnatt i en debrifing med personalet som var om bord på London-flyet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.