RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-piloter kan tjene 25.000 kroner på en ekstravakt


SAS-pilotene kan tjene 25.000 ekstra om de jobber på en fridag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SAS-pilotene kan tjene 25.000 ekstra om de jobber på en fridag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norske SAS-piloter som er villige til å jobbe på fridager, kan få opptil 25.000 kroner ekstra i lønn per dag.

Leder Petter Førde i Norsk Pilotforbund bekrefter den lukrative avtalen overfor Flysmart24.no. Normalt avlønnes arbeid på fridager med 14 prosent av brutto månedslønn. På grunn av krisesituasjonen denne sommeren, har SAS nå doblet dette tilbudet, til 28 prosent.

– Det innebærer at kapteiner med god ansiennitet i selskapet, helt klart kan tjene opptil 25.000 kroner for å jobbe en dag ekstra, sier Førde.

SAS har i sommer opplevd kritisk pilotmangel, noe som har tvunget flyselskapet til å kansellere 500 avganger. Kanselleringene har skapt store problemer for fortvilte passasjerer som ikke har kommet seg til og fra sommerferie som planlagt.

For å sikre seg piloter nok til å bemanne så stor del av flyflåten som mulig, er selskapet avhengig av at piloter jobber på fridagene.

Les også: Årets SAS-sommer er en regelrett skandale

Les også: Den største streiken i Ryanairs historie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere