RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser alt på fluktbilen

Sist oppdatert:
Politiet tror Munch-ranerne kan ha etterlatt viktige spor i fluktbilen. Men undersøkelsene av den mørke Audi A6-en er svært vanskelige fordi tyvene tømte et brannslukningsapparat i bilen.

Politiet har gjort tekniske funn i museet, på rammebitene og i ransbilen, men har så langt ikke sikret fingeravtrykk fra ranerne.

Fluktbilen kan vise seg å være politiet viktigste kort på hånden når det gjelder tekniske spor. Politiet har derfor leid inn et eget firma for å gjøre spesialjobben med å fjerne pulveret fra fluktbilen som ble stjålet på Bryn i Oslo i midten av august.

- Vi har en kjempejobb foran seg for å få vekk alt pulveret. Vi skal gå igjennom både bilen og pulveret med lupe i håp at det er noe å hente, sa politiinspektør Iver Stensrud i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Håper på tips
Politiet etterlyste tidligere mandag vitner som kan ha sett en fluktbil nummer to. De har fortsatt for liten informasjon om hva slag bil dette kan være, og håper på tips fra publikum.

Politiet begynte allerede søndag å oppsøke personer i det harde ransmiljøet i Oslo.

- Vi går ut i flere miljøer i et forsøk på å fange opp informasjon, opplyste Stensrud.

Politiet har gått igjennom alle sine registre og tilgjengelig etterretning uten at det så langt har ledet dem til noen mistenkte.

Flere i avhør
I løpet av dagen har politiet hatt flere personer inne til vitneavhør. Stensrud avviser at noen av personene er mistenkte i saken.

- Dette er vitner som vi ber dokumentere informasjonen som vi har fått inn, sa han.

I motsetning til både bankranet i Stavanger og ransforsøket i Jessheim har ikke politiet på forhånd fått tips om at noe var i gjære.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere