Gå til sidens hovedinnhold

Satser på hurtigferge fra Larvik

Color Line investerer 270 millioner kroner i ny fergeterminal i Larvik og pensjonerer M/S «Peter Wessel».

Våren 2008 vil fergeselskapet Color Line bytte ut M/S «Peter Wessel» med et nytt fergekonsept - SuperSpeed - på strekningen Larvik-Hirtshals. Samtidig flytter Color Line ut av havna i Larvik sentrum og bruker 270 milloner kroner på en ny fergeterminal lenger øst.

- Det blir to avganger i døgnet fra Larvik. Color Lines nye hurtigferge får en snutid på fire timer, sier styreleder Finn Jensen i Larvik havn til Nettavisen.

Color Line og Larvik Havn KF opplyste i en felles pressemelding fredag at de har inngått en langsiktig avtale som innebærer at Color Line flytter ut av Indre havn og etablerer det de kaller Europas mest effektive fergeterminal på Revet.

Den skal stå ferdig i første halvår 2008. Områdene i Indre havn - i alt 26 mål - skal frigjøres til byformål og byutvikling, i tråd med kommunens planer.

Våren 2008 skal Color Line introdusere sitt nye transportkonsept SuperSpeed mellom Larvik og Hirtshals. De nye fergene, som skal trafikkere Kristiansand-Hirtshals og Larvik-Hirtshals, bygges av Kjell Inge Røkkes Aker Yards og skal hver ta 1.800 passasjerer.

- Det at vi nå har kommet frem til en avtale med Larvik havn er gledelig og ikke minst strategisk viktig for oss i Color Line, sier administrerende direktør Trond Kleivdal ifølge pressemeldingen.

- Dette kombinert med lanseringen av Color Line SuperSpeed vil revolusjonere de tradisjonelle kortrutene mellom Norge og Danmark, sier Kleivdal videre.

Med SuperSpeed vil Color Line doble kapasiteten mellom Norge og Danmark i forhold til M/S «Peter Wessel». De nye skipene har ikke lugarer for andre enn trailersjåfører.

Ifølge tidligere meldinger satser Color Line 2 milliarder kroner på de nye hurtigfergene. I tillegg kommer investeringer i havner og infrastruktur.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar