*Nettavisen* Nyheter.

Satset 370.000 på VM-kamp

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Bergenseren trodde han satset 50.000 kroner - det viste seg å være 50.000 dollar.

21.06.06 14:16

Under VM-kampen mellom Tyskland og Polen, satset en bergenser rundt 370.000 kroner på vertsnasjonen. Det spilles hardt i miljøet i Bergen.

Summen bergenseren i starten av 30-årene satte på Tyskland, er faktisk mer enn Norsk Tipping hadde i total omsetning på den samme kampen, får iBergen.no bekreftet av informasjonssjef Bjørn Takle.

Kroner ble dollar
Oddsen hos Norsk Tipping, som de fleste av oss spiller på, er ikke nok for det bergenske spillmiljøet. De setter sine penger utenlands, og laster ofte opp 100.000 kroner på ett spill. Nå er det VM som gjelder.

- Det var litt ekstra spennende med Tysklands-kampen ja, men det var gøy, sier den kalde storspilleren til iBergen.no.

For de som ikke husker kampen, scoret Tyskland seiersmålet ett minutt på overtid mot Polen. Dermed ble det en pen slump med penger på bergenseren i siste sekund.

Men budet som ble satt på kampen var faktisk feil. Spilleren hadde allerede satset 50.000 norske kroner, og bestemte seg for å satse ytterligere 50.000 kroner. Men da han ringte inn dette spillet til selskapet, sa han bare femti, og da trodde mottakeren at mannen snakket om dollar...

- Det spilles bare i dollar i dette miljøet, så det var ikke så rart at mottakeren misforstod, sier en annen spiller til iBergen.no.

Dermed hadde mannen plutselig satset rundt 370.000 kroner i stedet for 100.000. Etter kampen var han selvsagt godt fornøyd med «tabben» - siden det ble gevinst. Oddsen på det aktuelle spillet var rundt 1,70 for Tyskland-seier, så storspilleren sitter igjen med en god slump penger...nærmere bestemt rundt 260.000 kroner.

Spilles hardt
Det spiles hardt på VM. I miljøet er det slett ikke uvanlig at folk spiller for mellom 50.000 og 100.000 kroner på enkelte kamper.

- Det spilles også hardt på andre store idrettsturneringer, som for eksempel French Open i tennis. Her var det en av spillerne som var oppe i 200.000 dollar underveis, men måtte skuffet se at pengene rant ut til en gevinst på oppunder 400.000 norske kroner, sier en annen spiller i miljøet til iBergen.no.

Storspillerne bruker utenlandske betting-selskaper for å sette sine store summer.

- Vi spiller utenlands fordi oddsen til Norsk Tipping er for lav. Hadde de gjort noe med den, så hadde de fått mange flere spillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.