RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt død i sofaen i en uke

Sist oppdatert:
Hele julen satt 64-åringen satt død i sin egen sofa. Samtidig lå samboeren dødssyk på soverommet, mens hennes demente mor gikk forvirret rundt i huset.

Den demente 86-åringen forsto ikke at 64-åringen var død og at datteren (65) var alvorlig syk. Derfor forsatte hun hverdagen som om ingen ting var skjedd, skriver Romerikes Blad. Politioverbetjent Bjørn Teigen ved Romerike politidistrikt forteller at en slektning av familien meldte fra om dødsfallet 28. desember i fjor. Da hadde mannen sittet død i sofaen siden før jul.

Politiet rykket ut til eneboligen, og 65-åringen og hennes mor ble sendt til Akershus fylkessykehus i ambulanse. Den syke kvinnen døde få dager senere. Kilder sier til avisen at hun var så dårlig at hun ikke burde ha bodd hjemme, men fått medisinsk hjelp.

Politiet sperret av området og avhørte flere naboer, men mistenkte aldri at det kan ha skjedd noe kriminelt.
- Dette er ingen politisak, det er rett og slett bare veldig tragisk. Avsperring og avhør ble gjort rutinemessig, sier Teigen til Romerikes Blad.

Verken samboerparet eller den demente 86-åringen var registrert i Skedsmo kommunes tjenesteapparat. Cathrine Grüner-Hegge, som var helse- og sosialsjef i den aktuelle perioden, sier til avisen at eldre som trenger hjelp selv må be om det. Kommunen ser på saken som en enkeltstående hendelse, og har derfor ikke iverksatt spesielle tiltak i etterkant av tragedien, forteller hun videre.

Skedsmo Eldreråd vil nå innkalle helse- og sosialsjefen i kommunen for å få en forklaring på det som har skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere