RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt pris på inuitt-forkjemper

Sist oppdatert:
Miljøforkjemperen Sheila Watt-Cloutier fikk i dag Sofieprisen for sin innsats for å gjøre verden oppmerksom på miljøproblemene i Arktis.

Prisen ble delt ut av miljøvernminister Knut Arild Hareide delte ut prisen til canadiske Watt-Cloutier i Oslo onsdag.

- Sheila Watt- Cloutier har vist verden hvordan de globale miljøproblemene henger sammen og truer selve livsgrunnlaget og kulturen for inuittene i Arktis. Hun har rettet verdens oppmerksomhet mot de menneskelige lidelsene som følge av økte klimautslipp og miljøgifter i Arktis, sier Hareide.

Watt-Cloutier leder inuittenes organisasjon, Inuit Circumpolar Conference, en organisasjon som samler 150.000 inuitter i Canada, Alaska, Russland og Grønland.

Hareide sa han mente miljøproblemene i Arktis må løses ved hjelp av internasjonale forhandlinger og forpliktende regelverk.

Sofie-prisen er en av verdens mest anerkjente priser for miljø- og utviklingsarbeid og vinneren får 100.000 amerikanske dollar (600.000 norske kroner).

Hjemmesiden til inuitt-organisasjonen ICC, som Sheila Watt-Cloutier leder.

Her kan du lese mer om Sofieprisen og tidligere vinnere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere