RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte fyr på seg selv foran Stortinget

Sist oppdatert:
Asylsøkeren (28) helte bensin over hodet og tente på seg selv foran Stortinget 2. juledag. Han ble sendt til Ullevål sykehus med brannskader.

Klokken var 12.35 da vakten på Stortinget ringte politiet og sa at en mann hadde satt seg foran bygningen med en kanne bensin.

Mannen krevde å få snakke med en lege. Da legen dukket opp, tente han på. Da var både politi, ambulanse og brannmannskaper også kommet til stedet.

- Brannen ble slokket i full fart, så han fikk omtrent ingen skader. For sikkerhets skyld ble han tatt hånd om og sendt til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

VG Nett skriver at mannen er fra Georgia og at han har fått sår i luftveiene og forbrebrenninger på bryst og ved skrittet.

Politiet opplyser at mannen er asylsøker og er 28 år gammel. Det er usikkert hvor han kommer fra. De vet heller ikke hva mannen ville oppnå med aksjonen - det eneste han sa, var at han ville snakke med en lege. Hjulstad regner med at mannen har psykiske problemer.

28-åringen har begått en ulovlig handling, men politiet vet ikke hvilke konsekvenser det vil få for ham.

- Nå følger vi opp dette på sykehuset, sier Hjulstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere