*Nettavisen* Nyheter.

Satte han fyr på Stordalens hotell?

Foto: (Foto: Svensk politi)

Politiet er sikre på at denne mannen har noe med brannen å gjøre.

25.02.09 22:48

Natt til onsdag brøt det ut en storbrann på Quality Hotel Statt i Eskilstuna i Sverige. Hotellet drives av Choice-gruppen til Petter Stordalen.

Les også: Storbrann på Stordalens hotell

Onsdag kveld var Nettavisen i kontakt med svensk politi og fikk tilgang til bilder av det politiet mener er mannen som startet brannen.

- Brannen var påstått

Flere overvåkingskamera i området har tatt foto av mannen, som har på seg en lys caps. Alle bildene er tatt i nærheten av hotellet, og politiet mistenker mannen for å ha startet brannen.

- Politiet ber nå om hjelp fra allmennheten for å identifisere en gjerningsmann som settes i forbindelse med den grove mordbrannen. Politiet har sikret bevis som tyder på at brannen er påsatt, opplyser kriminalkommissarie Svante Melin til Nettavisen.

Politiet er sikre på at mannen på bildene har noe med brannen å gjøre.

Da Nettavisen tok kontakt med Petter Stordalen onsdag kveld for å få kommentar til de bildene, sa han;

- Jeg ser på det som en alvorlig og sensitiv sak, men har ingen kommentarer utover det, sier Stordalen til Nettavisen.

Eksplosiv brann

Tidligere på onsdagen sa Stordalen til Nettavisen at det er noen dansker som eier hotellet.

- Vi leier det bare. Men ta kontakt med administrerende direktør Torgeir Silseth, så får du all informasjonen du trenger, sa Stordalen i en kort kommentar til Nettavisen onsdag morgen.

- Det er vi som driver hotellet. Vi vet at den startet i den gamle restaurantdelen ved 04-tiden i natt, og da var det en eksplosiv brann, men alle ble evakuert og samlet opp. Vi har et annet hotell i byen, så de ble flyttet over dit, sier administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia, Torgeir Silseth til Nettavisen.

Det var totalt 113 gjester i hotellet. Brannvesenet fikk endelig kontroll over storbrannen ved 08.30-tiden onsdag.

Politiet hadde helt fra starten av mistanke om at brannen kan være påsatt.

Flyktet i panikk

Det var full panikk blant hotellgjestene da de måtte flykte ut av hotellet og ut på gaten. En av gjestene er 46 år gamle Gunilla Malm.

- Det brenner masse. Gjestene har samlet seg utenfor på gaten i sine slåbroker, sa Malm til Aftonbladet like etter at brannen brøt ut.

Om lag 25 brannmenn bisto med slukningsarbeidet og evakueringen av hotellgjestene .

Ifølge Aftonbladet ble åtte personer røykskadet som en følge av brannen. Fem av dem var gjester, to av dem vektere, mens en av dem var brannmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag