Satte livet på spill

Hadde svenske Tobias Andersen kommet frem til brannstedet bare tre til fire minutter senere, ville alle fem ha dødd.

11.03.08 22:39

Det var natt til mandag at svenske Tobias Andersson (23) reddet fire mennesker ut fra en brennende leilighet på Vålerenga i Oslo.

Tobias hadde akkurat kommet ut av en taxi, da han hørte en mann rope om hjelp.

- Mannen som roper står på bakken. På verandaen over står en kvinne, som tydelig trenger hjelp. Bak henne brenner det. Jeg tenkte bare; «det brenner. Jeg må hjelpe til», fortalte Tobias til Nettavisen mandag.

Les også:«Det var helt svart rundt meg»

Mannen på baken løfter Tobias opp på verandaen, og derfra hjalp Tobias ned kvinnen og to av barna hennes.

Men fortsatt var et barn igjen inne i den brennende leiligheten, og Tobias la seg ned på gulvet og kravlet rundt i den brennende leiligheten inntil han fant henne.

Hylles
- Jeg visste knapt hva jeg hadde gjort. Først i går kveld, når jeg satt og pratet med kompisene om det, forsto jeg hva jeg hadde gjort, forteller Tobias til TV 2 Nyhetene tirsdag.

(saken fortsetter under videoen)

222021

Ifølge brannteknikere ville alle fem ha død, dersom han hadde kommet frem til brannstedet bare tre til fire minutter senere.

Tirsdag var brannteknikere tilbake i leiligheten på jakt etter årsaken til brannen, og mens de gjorde sine undersøkelser, dukket også helten selv opp, forteller TV 2 Nyhetene.

For helteinnsatsen mottok Tobias tirsdag heder fra den svenske ambassadøren i Oslo, i tillegg til at han mottok et diplom fra brannvernsstiftelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.