*Nettavisen* Nyheter.

Savnede ungdommer i sikkerhet

De tre ungdommene som var meldt savnet etter en skitur ved Finse er trygt nede fra fjellet igjen. De overnattet i en hytte etter at de gikk seg vill lørdag kveld.

30.01.05 14:16

- Ungdommene kom tilbake til Hallingskeid klokken ti på tolv. Alle er i god behold, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Overnattet på hytte
Det har pågått søk etter de tre 18-åringene, to jenter og en gutt, hele natten. Søndag morgen ga de lyd fra seg. Da hadde de endelig kommet til et område med mobildekning.

- De overnattet på en hytte i natt. Når det ble lyst, fant de en kraftlinje som de fulgte nedover, sier Andersen.

En snøscooter ble sendt opp for å følge ungdommene de siste kilometerne tilbake til Hallingskeid, som var utgangspunktet for turen.

Mobildekningen i området er dårlig, så politiet har ikke fått full oversikt over hva som skjedde under skituren lørdag.

Savnet lørdag kveld
- Ungdommene gikk ut på en skitur lørdag klokken 14.30, men har ikke kommet tilbake, sa operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes til TV 2 Nettavisen tidligere søndag.

Klokken 19 ble ungdommene meldt savnet av to andre venner som også var med på turen, men som ikke ble med på den ekstra lille turen som de tre savnede la ut på.

- Letingen ble satt i gang like etter klokken 19. Røde Kors hjelpekorps leder aksjonen, og bruker nå fem snøscootere som kjører i området, sa operasjonslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.