*Nettavisen* Nyheter.

Savnet 16-åring funnet - var borte i åtte timer

Savnet gutt funnet i Melhus i Sør-Trøndelag. Skal være i god behold.

07.09.14 20:56

Over åtte timer etter at han ble borte for familien og fem og en halv time etter at ble meldt savnet til politiet, ble en funksjonshemmet 16 år gammel gutt funnet av mannskaper i et Sea King redningshelikopter.

- Savnet gutt er funnet av mannskap på Sea King. Han flys nå inn til kommandoplass. Virker å være i god form., meldte Sør-Trøndelag politidistrikt klokka 20.30.

Gutten ble borte da han skulle på bærtur med familiemedlemmer på Hølonda i Melhus i Sør-Trøndelag, og det utløste en stor leteaksjon søndag kveld.

Gutten ble meldt savnet til politiet klokka 15.00. Han hadde da vært borte siden 12.00, og familie og venner hadde lett etter ham.

Redningsmannskaper fra Røde Kors og frivillige ble satt inn i søket, og i tillegg ble det søkt med hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder. Ved 18.30-tiden ble det besluttet å sette inn i Sea King redningshelikopter i søket, og det var mannskapene i helikopteret som fant gutten.

Stor pågang av frivillige

Ved 19-tiden meldte politiet at det var stor pågang fra frivillige for å delta i søket, men at de ikke kunne ta imot flere mannskaper.

Det var klokka 16.20 at Sør-Trøndelag politidistrikt meldte på Twitter at gutten var savnet. 16-åringen hadde vært på tur med andre da han plutselig ble borte.

Tenåringen skulle på bærtur med noen slektninger da han forsvant, skriver adressa.no.

- Dårlig språk og motorikk

- Dette er en gutt med en hjerneskade, noe som gjør at han han har dårlig språk og motorikk, uttalte operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen klokka 16.45 - mens søket ennå pågikk for fullt.

Politi og hundepatruljer dro til stedet da savnetmeldingen kom, og Hovedredningssentralen ble varslet.

Klokka 17.30 meldte politiet at det var startet om søk med ekvipasjer fra Norske Redningshunder og cirka 60 frivillige. I tillegg var det kalt ut mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hølonda, Sør-Trøndelag. Foto: Faksimile (Google Maps)

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.