Savnet 23-åring kom til rette

Falt i vannet, ble dratt opp igjen. Noen timer senere ble han meldt savnet.

06.09.14 17:40

Politi og brannvesen rykket ut til Hesteskoen i Sandefjord lørdag ettermiddag. Dykkere fra Drammen søkte etter en savnet person i vannet. Like før klokka 17.00 kom 23-åringen til rette.

Les saken i sb.no

Den første savnetmeldingen kom klokka 13.19 lørdag.

En 23 år gammel mann fra Fyresdal i Telemark var sist sett utenfor ei tresnekke i Hesteskoen klokka 07 samme morgen.

Like før klokka 17 fikk politiet melding om at mannen var funnet i Haukerød-området.

- Etter det politiet erfarer skal mannen være i god behold, sier innsatsleder Ottar Steinstø.

Mannen ble plukket opp av en bilist i området, som hadde lest om at mannen var savnet og kjente igjen beskrivelsen.

23-åringen framstår ifølge politiet som fysisk uskadet.

Hadde ingen anelse

Politiet hadde ingen idé om hvor 23-åringen kunne befinne seg.

- Mannen og noen kamerater var i ei tresnekke i Hesteskoen i natt. Der var det en type samling, og han bodde i båten. Utpå natten falt den savnede i vannet, men ble dratt opp i båten igjen. Han fikk låne tørre klær fra kameratene sine, men telefonen "døde". Tre-fire timer senere var han borte, sa innsatsleder Hans Petter Gulliksen.

Politiet lette først med hunder i parker og kratt i området, uten resultat.

Mens politiet hadde folk som jobbet med søk i registre, som å sjekke eventuell aktivitet på mannens bankkort, foretok det lokale brannvesenet overflatesøk i havna, blant annet med vannkikkert fra båt.

- Det er fryktelig dårlig sikt. Vi kan bare utføre overflatesøk. Men vi venter på dykkere som er på vei fra Drammen, sa innsatsleder for Sandefjord brannvesen, Willy Morten Jørgensen.

En dykker fra Drammen søkte rundt båten, og brannvesenet var i ferd med å utvide søket til å gjelde langs bryggekanten i hele havnebassenget da de fikk den gode meldingen om at den savnede var kommet til rette.

SAVNET ETTER BÅTTUR: Kameratgjengen var om bord i denne snekka natt til lørdag. Klokka 07 lørdag morgen fikk politiet savnetmelding på en av kameratene. Foto: Maja Christensen (Sandefjords Blad)


Holdt igjen letemannskaper

Verken Røde Kors eller Sivilforsvaret ble satt inn i letingen.

- Vi ser ikke det som formålstjenlig ennå, i og med at vi ikke har noen idé om hvor han kan befinne seg, sa Gulliksen.

Mannen var ikke kjent i Sandefjord. Han hadde blondt, kort hår, blå hettegenser med tekst på, dongerishorts og var barbeint.

- Vi har overhodet ingen mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt, sa innsatslederen før mannen ble funnet, sa Steinstø.

Se flere saker i sb.no

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.