RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnet 33-åring funnet omkommet i sjøen

Her har en av sandalene som trolig tilhører den savnede blitt funnet.
Her har en av sandalene som trolig tilhører den savnede blitt funnet. Foto: LINDA NILSEN
Sist oppdatert:
Det har pågått en større leteaksjon etter en 33 år gammel mann i Øygarden. Søndag ble han funnet omkommet.

Bergensavisen: Like før klokken 1300 bekrefter politiets innsatsleder Rune Vedeler at den savnede mannen er funnet omkommet i sjøen.

De pårørende er varslet.

Det har siden lørdag pågått en større leteaksjon etter at 33-åringen i Øygarden ble meldt savnet fredag formiddag. Han hadde da ikke blitt sett siden tirsdag 18. august klokken 2100.

– Han var da hos en kamerat i nærheten av Rong sentrum, sier Per Algrøy, etterforskningsleder ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til BA.

Det har blitt gjort søk både til vanns og til lands, en kvadratkilometer fra Rong sentrum. Søndag formiddag var dykkere i sjøen i Øygarden for å søke etter 33 år gamle mannen.

Etter at en fotograf gjorde tegn til dykkerbåten om at han så noe nede i sjøen like nedenfor Rong sentrum, ble området sperret av. Journalister og fotografer ble bedt om å forlate stedet.

En times tid senere bekreftet politiet at det var den savnede som er funnet.

Avventer obduksjon

– Saken er ikke ferdig etterforsket. Avdøde skal obduseres, sier Arve Samsonsen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BA.

Politiet vet ikke hvor lenge den savnede har vært i sjøen.

– Forhåpentligvis vil obduksjonsrapporten gi oss svar, sier Kjell-Bjørn Heggøy, politioverbetjent ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Han sier at det per nå ikke er mistanke om at 33-åringen er utsatt for noe kriminelt.

Store letemannskaper

Luftambulanse, Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp deltok i søket. Det gjør også Øygarden turlag og andre frivillige.

– Det har vært mannskap ute i natt også, men noe redusert på grunn av naturlige forhold som nattens mørke, sier Samsonsen.

Lørdag kveld bekreftet politiet at savnedes sandaler ble funnet i strandsonen like nedenfor rådhuset på Rong. Den omkomne ble funnet omtrent på samme sted.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere