Gå til sidens hovedinnhold

Savnet 7-åring funnet død i Askim

Gutten kom ikke hjem etter skolen.

Den sju år gamle gutten som var savnet i Askim tirsdag kveld, er funnet død, melder Smaalenenes Avis.

Gutten ble funnet av dykkere som undersøkte parkdammen i Askim sentrum, opplyser politiet på Twitter klokken 0.39.

– Han ble funnet død i parkdammen i nærheten av skolen litt over midnatt, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til NTB natt til onsdag. Han sier guttens pårørende er varslet og det lokale kriseteamet er aktivert

Hager forteller at mannskaper så gutten i vannet, og at han allerede var død da han ble hentet opp.

– Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, så vi har satt i gang en såkalt undersøkelsessak for å kartlegge guttens bevegelser og fastslå dødstidspunktet og dødsårsaken, forklarer Hager.

Kom ikke hjem

Sjuåringen ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter skolen.

– Skolen sluttet klokken 16. Gutten ble hentet av et familiemedlem med bil, men ønsket å gå hjem selv. Vi fikk melding klokka halv åtte om at han fortsatt ikke var kommet hjem, fortalte operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB tidligere på kvelden.

Søkte med dykkere

Ved midnatt var gutten fortsatt ikke kommet til rette. Da søkte dykkere i dammen i parken

– Det er ingenting som tilsier at han skal være der, men vi må sjekke det på grunn av nærheten til der han sist ble sett, forklarte operasjonsleder Pål-André Thorsby til VG. Kort tid etterpå kom meldingen om at gutten var funnet død.

Letemannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltok i aksjonen, sammen med helikopter og andre ressurser fra politiet. I tillegg hadde politiet satt inn helikopter og egne ressurser i søket.

- Vi har ikke noen holdepunkter som tilsier at noe annet skal ha skjedd, enn at han ville gå hjem selv og ikke kom hjem, sier Aas til Nettavisen.

Flere artikler fra Smaalenenes Avis får du her!

Les også

Fare for ekstremvær både i nord og sør