*Nettavisen* Nyheter.

Savnet danske kom til rette

Den savnede 39 år gamle dansken som var på fjelltur i Vardø ble tirsdag kveld funnet i god behold.

02.08.05 22:25

Han hadde glemt å fortelle de hjemme at han kom til å bruke lenger tid enn planlagt.

Pårørende hjemme i København meldte mandag fra at dansken ikke hadde kommet fram til bestemmelsesstedet som planlagt. Tirsdag morgen satte Troms politidistrikt i gang søk etter mannen.

- Han ble funnet i 19-tida i en av Statskogs hytter ved Store Rostad i Vardø, forteller operasjonsleder Trond Amundsen ved Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Skulle gå til Kautokeino
39-åringen hadde startet sin lange fottur i Bisko i Nord-Sverige 19. juli. Han skulle gå til Kautokeino, men var blitt noen dager forsinket. Problemet var at han hadde etterlatt en detaljert rutebeskrivelse og et tidsskjema hos pårørende hjemme i Danmark og gitt klar beskjed om at de måtte slå alarm dersom han ikke hadde gitt lyd fra seg innen 31. juli.

Hjemme i Danmark hørte de ingenting om forsinkelsen, og dermed ble dansk og norsk politi varslet.

I fin form
Men 39-åringen var uskadd og i fin form og har nå fortsatt ferden videre mot Kautokeino.

- Vi hadde bistand fra et helikopter fra 339 skvadronen ved Bardufoss, og det var de som fant ham etter at de hadde søkt langs grensa og over grensa mot Finland og Sverige, opplyser Amundsen. Han understreker at det er viktig å varsle fra om forsinkelser eller endringer i planene dersom man er på fjellturer som dette. Dansken hadde til alt overmål vært innom en hytte der det både var telefon og folk, men altså uten at venner og familie i København fikk beskjed.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag