*Nettavisen* Nyheter.

Savnet etter bil-lek på isen

Fatal bil-lek. Foto: (TV 2)

Letemannskaper avsluttet natt til mandag søket etter en 19 år gammel mann som er savnet etter at en bil havnet i vannet i Ramfjorden sør for Tromsø.

23.01.06 02:41

Både en 19 år gamle mannen og to jevnaldrende menn som var i bilen, er hjemmehørende i Tromsø. Natt til mandag avsluttet redningsbåtene søket etter den savnede.

- Også letemannskapene som har søkt langs land er i ferd med å avslutte søket for kvelden, opplyser operasjonsleder Arne Hågensen ved Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bilen er hevet og blir fraktet inn til Tromsø med kystvaktfartøyet KV Kongsøy.

- Vi fortsetter med strandsøk i mandag morgen. Da får vi også hjelp fra en båt som er utstyrt med undervannskamera eller miniubåt, forteller Hågensen.

De to andre mennnen som var i bilen er berget og i god behold. De to ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge like etter ulykken.

- De er ikke alvorlig skadet, og er skrevet ut fra sykehuset, sier informasjonssjef Tor Øydvin ved sykehuset til TV 2 Nettavisen.

Kjørte selv ut på isen
Ulykken skjedde ved E8 i Sørbotn, like sør for Tromsø. Politiet fikk meldingen om ulykken klokken 15.28 søndag ettermiddag.

De skal med overlegg har kjørt ut på isen, men føreren skal så ha mistet kontroll og bilen skled utfor iskanten og ned i fjorden.

Ifølge politiet er det ikke uvanlig at det kjøres med bil på isen i området.

Lekte på isen
Et øyenvitne forteller til TV 2 at bilen kjørte frem og tilbake rundt på isen, en is som øyenvitnet ikke tør å gå på. Bilen kjørte i full fart ut over fjorden, og sjåføren har trolig ikke klart å bedømme hvor iskanten var, mener vitnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Personer som bor i området sier til TV 2 at fjorden er mellom 30 og 40 meter dyp.

Ambulansehelikopter fra sykehuset i Tromsø, politi, brannvesen, ambulanse, et fartøy fra Kystvakta og to redningsskøyter med dykkere rykket ut til ulykkesstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.