Savnet etter brokollaps

En mann i 20-årene er savnet etter at Arnevika bro i Åfjord i Sør-Trøndelag kollapset tirsdag kveld.

01.02.06 14:48

Søket ble foreløpig innstilt onsdag ettermiddag uten resultat. Det er dårlig vær, stor vannføring og ingen sikt i vannet på stedet. Det er ikke gjort noen funn, opplyser politiet.

Etter en resultatløs redningsaksjon tirsdag kveld, gjenopptok politiet søket onsdag morgen med bistand fra Røde Kors og redningsskøyta.

- Det er en mann i 20-årene hjemmehørende i Åfjord som er savnet. Et vitne observerte en bil forsvinne i vannmassene tirsdag, sier politiførstebetjent Tor Ivar Olaisen ved Åfjord lensmannskontor til TV 2 Nettavisen onsdag morgen. Det er ingen opplysninger om det skal være flere savnede.

Arnevikbroa ligger på riksvei 715 ved utløpet av Arnevikelva i Åfjord i Sør-Trøndelag.

Stri elv
Været og vannføringen i området stilte politiet og letemannskapene overfor store utfordringer.

- Dette vanskeliggjør arbeidet en god del. Elva er stri, og det blåser kraftig. I vannet er det null sikt. Slik situasjonen er nå er det ikke mulig å gå ut med dykkere, sier Olaisen.

Så baklykter i vannmassene
Det var litt før klokka 22 tirsdag at flomstore Arnevikelva i Åfjord kommune tok med seg broa på riksvei 715. Et vitne så baklysene på en bil forsvinne i vannmassene da broa kollapset. Bilen er ikke funnet.

- Det er ikke gjort noen funn, sier Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hytta tatt av raset
En hytte ble også revet med i raset, men det skal ikke ha vært folk i hytta.

Et kriseteam er opprettet ved rådhuset i Åfjord kommune.

Gammel bro
Broen ligger to kilometer sør for Årnes sentrum, og er etter det TV 2 Nettavisen kjenner til rundt 60 år gammel. Broen er mellom 15 og 20 meter lang.

Politi og ambulanse var på stedet tirsdag kveld i tillegg til to helikoptere med dykkere. Politiet benyttet også båter i søket.

Riksvei 715 Krinsvatnet - Åfjord er stengt ved Arnevikbrua som følge av brokollapsen.

En rekke veier i Nord- og Sør-Trøndelag er stengt på grunn av ras og flom. Blant annet er E6 stengt ved Grong i Nord-Trøndelag. Disse veiene er stengt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.