RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnet etter brokollaps

Sist oppdatert:
En mann i 20-årene er savnet etter at Arnevika bro i Åfjord i Sør-Trøndelag kollapset tirsdag kveld.

Søket ble foreløpig innstilt onsdag ettermiddag uten resultat. Det er dårlig vær, stor vannføring og ingen sikt i vannet på stedet. Det er ikke gjort noen funn, opplyser politiet.

Etter en resultatløs redningsaksjon tirsdag kveld, gjenopptok politiet søket onsdag morgen med bistand fra Røde Kors og redningsskøyta.

- Det er en mann i 20-årene hjemmehørende i Åfjord som er savnet. Et vitne observerte en bil forsvinne i vannmassene tirsdag, sier politiførstebetjent Tor Ivar Olaisen ved Åfjord lensmannskontor til TV 2 Nettavisen onsdag morgen. Det er ingen opplysninger om det skal være flere savnede.

Arnevikbroa ligger på riksvei 715 ved utløpet av Arnevikelva i Åfjord i Sør-Trøndelag.

Stri elv
Været og vannføringen i området stilte politiet og letemannskapene overfor store utfordringer.

- Dette vanskeliggjør arbeidet en god del. Elva er stri, og det blåser kraftig. I vannet er det null sikt. Slik situasjonen er nå er det ikke mulig å gå ut med dykkere, sier Olaisen.

Så baklykter i vannmassene
Det var litt før klokka 22 tirsdag at flomstore Arnevikelva i Åfjord kommune tok med seg broa på riksvei 715. Et vitne så baklysene på en bil forsvinne i vannmassene da broa kollapset. Bilen er ikke funnet.

- Det er ikke gjort noen funn, sier Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hytta tatt av raset
En hytte ble også revet med i raset, men det skal ikke ha vært folk i hytta.

Et kriseteam er opprettet ved rådhuset i Åfjord kommune.

Gammel bro
Broen ligger to kilometer sør for Årnes sentrum, og er etter det TV 2 Nettavisen kjenner til rundt 60 år gammel. Broen er mellom 15 og 20 meter lang.

Politi og ambulanse var på stedet tirsdag kveld i tillegg til to helikoptere med dykkere. Politiet benyttet også båter i søket.

Riksvei 715 Krinsvatnet - Åfjord er stengt ved Arnevikbrua som følge av brokollapsen.

En rekke veier i Nord- og Sør-Trøndelag er stengt på grunn av ras og flom. Blant annet er E6 stengt ved Grong i Nord-Trøndelag. Disse veiene er stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere