Savnet funnet død i Drammenselva

FANT DØD MANN I ELVA: Lørdag ble det funnet en død mann i elva.

FANT DØD MANN I ELVA: Lørdag ble det funnet en død mann i elva. Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)

Familien engasjerte dykkergruppe, og søndag ble den savnede 19-åringen funnet omkommet.

19.04.15 18:16

DRAMMEN: Politiet bekrefter at det er den savnede 19-åringen som ble funnet død i Drammenselva søndag ettermiddag. Mannen ble funnet av en litauisk dykkerklubb som var engasjert av familien til den savnede. Politiets søk ble avsluttet torsdag 16. april.

Politi og brannvesen sperret av en brygge på Strømsø-siden under Bybrua ved 16.30-tiden søndag. Gangveien ble også sperret for publikum.

Politiet bekrefter like etter kl. 17.00 at det er den savnede Raimondas Garmus (19), som ble meldt savnet forrige lørdag.

- Familien har henvendt seg til en litauisk dykkerklubb etter at politiet avsluttet søket, sier Svein Erik Gevelt, operasjonsleder i Søndre Buskerud Politidistrikt, til dt.no. Og det var de litauiske dykkerne som fant mannen, om lag 50 meter nedstrøms for Bybrua i Drammen.

- Det er bekreftet av patruljen at det er den savnede som er funnet.

Flere biler fra politiet og brannvesenet var samlet nedenfor togstasjonen søndag ettermiddag.

Den døde ble tatt opp i en båt fra brannvesenet og kjørt avgårde.

Mange mennesker samlet seg utenfor sperringene.

Flere søk

Lørdag 18. april søkte dykkere fra Sjøheimevernet etter mannen. De søkte fra Union Scene ned til Bybrura. Dette søket var heller ikke i politiets regi.

-Det ble søkt med dykkere også da. Det var Sjøheimevernet som kom hit for å trene. Og visste at vi hadde en savnet person i området, sier Gevelt.

Meldt savnet av familien

19-åringen ble meldt savnet lørdag 11. april.

Det var familiemedlemmer som kontaktet politiet og meldte ham savnet. Politiet gikk tirsdag kveld ut med navn og bilde, i håp om å få hjelp fra publikum. Det ble også satt inn store letemannskap.

Les flere saker hos DT.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.