*Nettavisen* Nyheter.

Savnet i Kashmir - igjen

Foto: (AFP/Scanpix)

Norske Franciska Rogne (26) er savnet etter en skitur i Kashmir.

10.01.08 17:17

Den norske ambassaden i New Delhi bekrefter overfor Nettavisen at en norsk kvinne er savnet ved turiststedet Gulmarg i den indiske delen av Kashmir.

- Vi vet at er at det er en 26 år gammel norsk kvinne som er savnet. Det begynner å bli mørkt her nå, men vi har satt i gang en leteaksjon, forteller konsul Berit Farin ved den norske ambassaden i New Delhi til Nettavisen klokken 13 norsk tid.

Hun understreker at savnede er en erfaren skiløper.

Det er andre gang hun blir meldt savnet i samme område:

Frykter hun er i trøbbel
- Hun ble meldt savnet i fjor også. Da ble hun tatt av en snøstorm, men søkte ly i en snøhule nær Sunshine Peak. Jeg frykter hun er i trøbbel igjen. Jeg reddet henne og to andre skiløpere etter seks døgn, sier skiinstruktør Majid Bakshi til nettstedet greaterkashmir.com.

Ved ambassaden får Nettavisen opplyst at det begynner å bli mørkt, men at de står på så lenge det er mulig.

Den norske ambassaden forsøker i samarbeid med indiske myndigheter å få klarhet i situasjonen og bekrefter at de har vært i kontakt med savnedes familie.

- Snøbrett i handa
Den australske turisten Paul Stewart snakket med Rogne like før hun la ut på skitur:

- Hun fortalte at hun skulle ut på ski og at vi skulle ses til kvelden. Hun hadde på seg skiklær og holdt et snøbrett i hånden. Like etter blåste det opp til en heftig snøstorm, forteller han.

Kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom ved norsk UD sier til Nettavisen at de har fått bekreftet at savnede ikke kom tilbake til hotellet i går og har vært borte i 24 timer.

- Men vi vet ikke om hun befant seg i nærheten av snøskredet, sier Melsom til Nettavisen.

Fire omkommet
Snøskred og uvær har kostet fire indiske soldater livet, mens 12 personer - blant dem den norske kvinnen - fortsatt er savnet, melder nyhetsbyrået AP.

15 personer, blant dem sju indiske soldater, ble onsdag tatt av et snøskred nær Uri, en grenseby mellom den indisk- og pakistanskkontrollerte delen av landet. Det opplyser en talsmann for hæren, A. K. Mathur, ifølge AP.

Redningsmannskaper fant to overlevende soldater og liket av ytterligere to. Åtte sivile bærere og tre soldater er fortsatt savnet.

Uavhengig av dette ble to indiske soldater drept da de ble fanget i en snøstorm i Machil.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.