*Nettavisen* Nyheter.

Savnet jente (9) funnet

Foto: TROND EIVIND NILSEN/smaalenene.no (Smaalenene.no)

I en leilighet fant politiet den savnede jenta (9) - sammen med en 92 år gammel mann.

15.04.08 12:52

MYSEN/OSLO (Nettavisen): - Jenta er funnet, og en person er pågrepet, uttalte lensmann Peter Henning Tollefsrud ved Eidsberg lensmannskontor til Nettavisen like før klokka 07 tirsdag.

ALT OM FORSVINNINGEN:Smaalenene.no

Da hadde politiet akkurat aksjonert mot en leilighet i Mysen sentrum. Der fant de niåringen, som ble meldt savnet mandag kveld, sammen med en mann på 92 år. Politiet opplyser at jenta er i god behold og uskadd.

- Ifølge patruljen hadde jenta det tilsynelatende bra, uttalte lensmann Tollefsrud til TV 2 Nyhetskanalen.

Den eldre mannen er pågrepet og blir tirsdag avhørt om saken.

- Dette er ikke en person vi kjenner fra før, sier Tollefsrud til TV 2 Nyhetskanalen.

Lensmannen sier den videre etterforskningen i saken vil omfatte sikring av spor i leiligheten og medisinsk undersøkelse av jenta og undersøkelse av mannens tilregnelighet.

Leiligheten i Mysen sentrum ble sjekket ut etter et tips.

Lettet ordfører
- Jeg er lettet, og vil berømme politiet for den jobben de har gjort. Nå vet vi ikke hva som kunne ha skjedd her, så det var viktig å handle raskt, sier ordfører Knut Herland til Nettavisen.

Kommunen har innkalt til en pressekonferanse om saken mandag. Den starter klokka 12.

Se intervju med politiet(artikkelen fortsetter under)

229649

Lette i hele natt
Store politistyrker fra hele Østlandet, flere frivillige og et Sea King redningshelikopter med varmesøker var i hele natt i sving for å lete etter jenta. I morgentimene ble et politihelikopter sendt til Mysen for å fortsette søkene.

Jenta ble meldt savnet etter at hun sist ble sett på vei hjem fra skolen i 15.30-tiden mandag. Det var jentas familie som meldte henne savnet da hun ikke kom hjem fra skolen. Politiet ble varslet klokka 18.30. Hovedredningssentralen Sør-Norge ble koblet inn i saken tre timer senere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: tipser.no/DANIEL DALE LAABAK

Aksjonerte etter tips
Til TV 2 Nyhetskanalen sier politiet at de fikk inn et tips som gjorde at de kunne sjekke bestemte adresser. På en av disse adressene - en leilighet i Mysen sentrum - fant de jenta sammen med mannen som nå er pågrepet.

Tollefsrud sier politiet fikk inn tips fra en annen person, en yngre kvinne, som hadde hatt verbal kontakt med mannen. På bakgrunn av dette tipset kunne politiet undersøke flere adresser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.