Gå til sidens hovedinnhold

Savnet kvinne funnet

Fortsetter turen på Saltfjellet.

Den 36 år gamle kvinnen som ble meldt savnet fredag ettermiddag, er nå funnet i god behold, skriver Rana Blad.

Hun ble funnet av Hovedredningssentralen for Nord-Norges mannskaper, som var satt inn i søk med helikopter. De fant kvinnen og hennes hund i fin form, på Bjellåvasstua, ved Nordre Bjøllåvatn.

- Både hun og hunden var i fin form. De to fortsetter turen i fjellet. Kvinnen sier hun trolig kommer ned fra fjellet i dag, sier Frode Iversen, redningsleder ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

Helikopteret tok av fra Bodø like etter klokken halv ti. 23 minutter senere hadde man funnet henne.

- Heldigvis var det godt flyvær. Man skulle sjekke ut tre hytter i området, men mannskapene valgte å ta en tur til Bjellåvasstua i tillegg, og startet med den først. Av og til er det veldig bra å følge instinktene, sier Iversen.

Kvinnen ble meldt savnet av to venninner, fredag ettermiddag. Dette skjedde etter at venninnene ikke hadde hørt fra henne siden hun dro, mandag ettermiddag. I morges ble mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Hovedredningssentralen for Nord-Norge satt inn for å lete etter kvinnen. Man ville i første omgang sende mannskaper mot Tespdalen og Semska, og fra Storvollen mot Stormdalssetra.

Kvinnen skal imidlertid ha sagt til andre at hun kom til å bli borte en ukes tid, og turen skal ha gått helt som planlagt for hennes del. Frode Iversen hos HRS vil imidlertid på ingen måte karakterisere leteaksjonen som et resultat av falsk alarm.

- De som meldte henne savnet, gjorde det eneste riktige. De fryktet at venninnen var forsvunnet, og da skal man melde fra, sier Iversen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?