*Nettavisen* Nyheter.

Savnet mann funnet i god behold

Mannen som var savnet på fjellet i Nord-Troms siden tirsdag kveld er funnet i god behold.

06.05.15 12:11

Mannen i 50-årene ble funnet av et redningshelikopter som flyr mannen til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Letingen ble onsdag morgen trappet opp etter mannen som var savnet etter at han kom bort fra snøscooterfølget sitt, under befaring av en strømledning i Nord-Troms tirsdag.

– Det er elendig vær med vind, tåke og bare 30 meters sikt i leteområdet, opplyste operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Leteaksjonen ble igangsatt tirsdag kveld.

To helikoptre

Litt før klokken 09.30 meldte politiet på Twitter at redningsaksjonen trappes opp med mer personell fra Røde Kors og Norsk folkehjelp. To helikoptre og lavinehunder er også satt inn.

Mannen ble meldt savnet ved 20-tiden tirsdag kveld etter en snøscootertur sammen med tre andre i fjellet mellom Kåfjorddalen og Manndalen. De fire personene var på befaring av en 132 kV-ledning mellom Skibotn og Guolas. De kom bort fra hverandre. Snø og vind førte til at sikten var dårlig. Sporene føyk raskt igjen.

– Jeg er veldig glad for at tre har kommet seg trygt ned fra fjellet, og håper også at sistemann snart er funnet i god behold, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett.

- Håper han har gravd seg ned

Den savnede er godt kledd, har mye erfaring i å ferdes til fjells og har med seg proviant. Det er imidlertid ikke mobildekning i området.

– Vi håper han har gravd seg ned mens han venter på bedre vær, sier Kileng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag