*Nettavisen* Nyheter.

Savnet sjarkfisker søkte nødhavn

En sjarkfisker som var savnet fra Aukra tirsdag kveld, ble funnet i god behold onsdag morgen. Han hadde søkt nødhavn på grunn av tjukk tåke.

04.05.05 11:37

Mannen i 80-årene ble i 23-tiden tirsdag kveld meldt savnet etter at han ikke kom tilbake etter en tur i skjærgården utenfor Aukra nordvest for Molde. Vanskelige søkeforhold hindret i det lengste et helikoptersøk.

- Det er grøttjukk tåke der ute, sa redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til TV 2 Nettavisen i 2-tiden natt til tirsdag.

Så tykk tåke var det at mannen hadde tatt seg inn til land med sjarken på grunn av dårlig sikt. Han ble funnet like over klokken 8 onsdag morgen.

- Han hadde tatt seg inn til land ved Misund, der han hadde fortøyd båten og ventet på bedre vær, sier redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Mannen hadde ikke nøyaktig begrep om hvor han var. Derfor ble han eskortert tilbake til Aukra av sjøredningskorpset skøyte "Kjøpstad".

Den savnede 80-åringen ble funnet etter søk med redningsfartøy, lokale båter, ambulansebåten og politibåten, samt helikopter. På det verste var det kun 20 meters sikt og radar ble beste hjelpemiddel for letemannskapet,

Mannen la ut fra Aukra i en 30-fots trebåt i 16-tiden tirsdag ettermiddag. Da han ikke var kommet tilbake klokken 23, meldte mannens familie i fra til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.