*Nettavisen* Nyheter.

Savnet skoleklasse funnet i god behold

Foto: Scanpix

Sju elever og en lærer fra Årås ungdomskole i Austrheim kommune i Hordaland er funnet, etter at de ble meldt savnet etter en fjelltur i et flomområde.

26.09.03 09:44

Gruppen på sju elever og en lærer ble funnet i god behold på Kalvedalshytta av et helikopter fredag morgen. De er fløyet ned fra fjellet, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Niendeklassen hadde vært på tur til Kalvedalshytta mellom Romarheimsdalen og Masfjorden. Elevene skulle være tilbake klokken 19.00 og ble meldt savnet klokken 22 torsdag kveld, ifølge NRK.

- Vi har hatt en forferdelig stigning av vannmengdene i området siden onsdag. For ungdommene er det en del elver å ta seg over når de skal ned fra fjellet. Vi håper at de ikke har forsøkt å ta seg ned fra fjellet, sa lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor til TV 2 Nettavisen fredag morgen.

Torsdag forsøkte letemannskaper å starte søket etter skoleklassen, men mørket og de store vannmassene gjorde at dette ikke var forsvarlig. Et helikopter fant skoleklassen i god behold på Kalvedalshytta fredag morgen. På grunn av de store vannmengdene hadde de aldri forsøkt å ta seg ned fra fjellet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.