RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Scandinavian Star»-etterforskning avslått

Scandinavian Star
Scandinavian Star
Den danske Riksadvokaten har avslått å sette i gang ny etterforskning av «Scandinavian Star»-ulykken, slik støttegruppen for de etterlatte har bedt om.

Støttegruppen bad om at eier- og forsikringsforholdet blir etterforsket på nytt, men den danske riksadvokaten mener en slik etterforskning ikke vil bidra til å avdekke hvem som stod bak ildspåsettelsen, melder NRK.

Støttegruppen mener derimot at det kan bevises at 37-åringenen man har antatt startet brannen i skipet, ikke kan ha tent på, og at det finnes indiser som tyder på at brannen var forsikringssvindel.

Den danske riksadvokaten mener at det ikke er noe grunnlag for å starte en ny brannetterforskning, og at eventuelle forhold knyttet til forsikringssvindel er foreldet i forhold til dansk lov.

  • Brannen på ferjen «Scandinavian Star» i 1990 krevde 159 menneskeliv. Selve brannstiftelsen ble etterforsket av norsk politi, mens saken som sådan ble etterforsket i Danmark, fordi skipet var eid av et dansk selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere