Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scandinavian Star-gruppe med krav til gransking

Brannen ombord i Scandinavian Star var fullstendig ødeleggende, arkivbildet viser den til kai i Lysekil hvor de siste restene av brannen ble slukket.
Brannen ombord i Scandinavian Star var fullstendig ødeleggende, arkivbildet viser den til kai i Lysekil hvor de siste restene av brannen ble slukket. Foto: Per Løchen / SCANPIX
Folk fra Støttegruppen etter Scandinavian Star-katastrofen hadde med seg en lang liste med krav til en forestående gransking da de torsdag møtte Stortingets presidentskap.

Bakgrunnen for møtet er Stortingets vedtak om å opprette en parlamentarisk gransking av ulykken for vel 25 år siden. Det er presidentskapet som har oppgaven med å oppnevne granskingskommisjonen og gi den mandat.

Støttegruppen krever blant annet at det blir ryddet opp i det de etterlatte og pårørende mener er feilinformasjon til Stortinget om brannen, kommer det fram i et brev til presidentskapet.

Et annet kjernepunkt er hvorfor gjentatte gjenopptakelsesanmodninger i tiden etter 1996 er blitt avvist mens politiet samtidig har gjenopptatt etterforskningen.

Støttegruppen ønsker også en evaluering av politiets etterforskning og av rettighetene til de skadelidte.

Også temaer som eierskap og operasjon, brannforløpet og forhåndskontroll kan inngå i mandatet, anbefaler støttegruppen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!