RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schanche inn til avhør

Sist oppdatert:
Politiet etterforsker Martin Schanche etter at han mandag slo til Torgeir Micaelsen (Ap), og vil kalle Frp-politikeren inn til avhør.

Etterforskningen skjer selv om ingen har anmeldt Martin Schanche for hendelsen, melder Drammens Tidendes nettutgave.

Status som mistenkt

Hendelsen som skjedde på Åssiden videregående skole i Drammen, har vakt stor oppsikt.

Schanche har foreløpig status som mistenkt for brudd på Straffeloven paragraf 228 1. ledd. Blir han dømt, vil han trolig bli bøtelagt.

SI DIN MENING:
Er det riktig av politiet å etterforske Schanche?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
- Vi har ikke mottatt anmeldelse på Martin Schanche, men har selv opprettet sak. Vi etterforsker ham for legemsfornærmelse, sier leder Håkon Grøttland ved etterforskningsseksjonen i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Inn til avhør

–Vurdert opp mot voldssaker generelt er denne saken ikke for liten for politiet, sier politioverbetjent Håkon Grøttland ved Drammen politistasjon til NTB tirsdag kveld.

Micaelsens og Schanches forklaringer står også mot hverandre. Schanche hevder at han fiket til Micaelsen med flat hånd, mens Micaelsen er sikker på at Schanche slo ham med knyttneven.

- Vi vil innkalle partene til politiavhør så fort som mulig. Denne saken vil bli gitt prioritet på grunn av oppmerksomheten den har fått, sier Grøttland.

Slaget som Martin Schanche ga Torgeir Micaelsen ble filmet av TV 2. Grøttland ønsker ikke å kommentere innslaget eller eventuelle andre bevis i saken.

- Vi har så vidt begynt etterforskningen, og jeg vil ikke si noe om eventuelle bevis. Nå får vi se hva vi ender opp med, sier han.

- Må vente en reaksjon

Kona Birgit Schanche sa til TV 2 Nettavisen ved 13.30-tiden at Martin Schanche ennå ikke er blitt informert om etterforskningen.

- Han er ute og flyr helikopter og kjenner ikke til dette ennå, sier Birgit Schanche.

Hun tror derimot ikke at mannen blir overrasket over at han nå må inn til avhør.

- Nå ser det ut til at saken har kommet litt ut av seg selv, men jeg tror at han kommer til å ta dette som det kommer. Kanskje er det også godt at politiet nå går inn i saken, slik at vi til slutt kan få den ut av verden, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hun er ikke redd for den eventuelle straffen ektemannen kan risikere.

- Jeg tror man må vente en liten reaksjon etter noe slikt. Når man har gjort noe galt, må man kanskje regne med straff. Men man må også tenke på om det virkelig er noen verdi i å straffe ham for dette, sier Birgit Schanche.

Får støtte

Martin Schanche får støtte fra Frps fylkesledere. I en spørrerunde P4 har gjennomført sier ni fylkesledere at episoden i Drammen ikke bør få noen konsekvenser for den tidligere rallykjøreren. Fire fylkesledere mener hendelsen bør få konsekvenser, mens fem ledere ikke har noen mening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere