RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schanche lar seg ikke bremse

Foto: Jørgen Steinli / SCANPIX
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet ber Schanche holde seg til lokalpolitikk i Frogn, men Mr. Rallycross lar seg ikke stoppe av det han kaller Frps politiske blyfrakk.

- Ja, jeg gikk på tvers av partiets politiske ønsker da jeg stilte til debatt i Tabloid. Men jeg syntes det var på sin plass å stille opp i går, sier Martin Schanche.

Martin Schanche legger ikke skjul på at han og generalsekretær Geir Mo i Frp er sterkt uenige på en del punkter i denne saken. Onsdag vedtok også Frps sentralstyre at Schanche bare skal holde seg til politikken i eget fylke

Men torsdag kveld diskuterte Schanche kriminalpolitikk med justisminister Odd Einar Dørum på TV 2s Tabloid.

Politisk blyfrakk

- Problemet er at jeg har fått en politisk blyfrakk på meg, sa Schanche etter sitt besøk i God Morgen Norge på TV 2 fredag.

- Jeg kan ikke bare be presse-Norge om å pakke sammen og ta på meg den politiske blyfrakken selv om Frp gjerne skulle likt det. Men jeg må vurdere nøye hva jeg skal stille opp på. Det er naturlig at jeg sakte trapper ned fokuseringen rundt min person når det gjelder denne saken, sier han.

Om nedgang på meningsmålingene

I en fersk meningsmåling som Opinion har utført for Aftenposten og NRK, får Frp en oppslutning på 15,4 prosent. Det er 4,4 prosentpoeng mindre enn i en tilsvarende undersøkelse for en uke siden. Carl I. Hagen gir Schanche-saken skylda og ber om at folk ikke må dømme et parti for at en enkeltperson gjorde noe han ikke skulle ha gjort.

- Det der går begge veier. Jeg har også fått mye skryt fra personer som melder seg ut av partiet på grunn av måten jeg er blitt behandlet på. Så har jeg fått e-post og sms-meldinger fra personer som vil melde seg inn i Frp på grunn av dette, sier Schanche.

Vurderer ennå boten

Schanche har ennå ikke bestemt seg for om han vil godta boten på 6000 kroner han fikk av politiet i Drammen. Å vedta bot for å ha slått Torgeir Micaelsen under skoledebatten på Åssiden i Drammen mandag sitter langt inne.

- Jeg må tenke meg godt om, for dette er noe mange vil bli berørt av. Det handler om partiet, folket og min egen integritet. Her er det mange hensyn å ta, sier Schanche.

- Kan du ikke bare si unnskyld og bli ferdig med det?

- Da har du ikke skjønt noen ting. Jeg kan ikke bare si unnskyld når jeg ikke mener det. Gud har straffet meg mange ganger for min stupide ærlighet, men den ærligheten er meg og mitt varemerke. Jeg går ikke på akkord med den, sier Schanche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere