RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schanche legger seg flat

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-politiker Martin Schanche snur fullstendig og ber alle parter innstendig om unnskyldning etter at han slo en Ap-politiker i forrige uke. En liten gutt fikk ham til å skifte mening.

Schanche aksepterer også boten på 6.000 kroner.

- Det har tatt lang tid før jeg kom med denne unnskyldningen. Jeg får bare beklage. Jeg er en gammel mann og det går litt tregt, sier Schanche til TV 2 Nettavisen.

-Jeg tar til etteretning at Martin Schanche har godtatt boten og at han uten unntak har bedt alle de involverte om unskyldning. Jeg ser meg nå ferdig med saken og ønsker ingen ytteligere kommentar, sier Torgeir Micaelsen.

Schanche sier at beklagelsen ikke har blitt presset fram av noen, men at den kommer som følge av deltakelsen i en olabil-løp i Ski fredag. Utover dette ønsker Schanche ikke å kommentere saken.

- Jeg verken kan eller vil kommentere saken ytterligere. Jeg har lagt lokk på den fra min side. Nå håper jeg på en ryddig valgkamp, sier Schanche.

- Langsomt blekner mine egne meninger

Martin Scanche har sendt ut en pressemelding der han forteller hva som har fått ham til å skifte mening i den mye omtalte slagsaken. I helga var han nemlig på et olabil-løp i Ski i Akershus.

- Efter en stund kommer en liten pjokk med bekymrede øyne, men med fast og lav stemme sier han noe sånt som: "Sant, man skal ikke slå" , skriver Schanche.

Lokalavisen Østlandets Blad dekket løpet og skriver følgende om møtet:

- Du Martin, det har stått i avisen at du har slått til en fyr, mente en liten pjokk - etter å ha fått autograf av rallykongen.

- Ja, det er riktig. Men det bør man ikke gjøre, svarte Schanche.

Beklager dypt og inderlig

- Langsomt blekner mine egne meninger og behov ved antagelsen om at denne pjokken umulig er alene der ute. Vissheten om det gale jeg hadde gjort, trenger seg på. Ord som beklage eller unnskyld mister styrke og betydning – jeg står mentalt avkledd. Barnelærdommen trenger seg på som eneste løsning, skriver Mr Rallycross i pressemeldingen mandag.

Schanche, som tidligere plent har nektet å si unnskyld etter at han slo Torgeir Micaelsen (Ap) under en skolevalgdebatt i forrige uke, gjør nå en stor kuvending.

- Jeg vil gjennom dette skriv be samtlige, uten unntak, om tilgivelse for den sorg, harme, skuffelse og smerte de måtte ha opplevd gjennom mine feilgrep. Det er mitt oppriktige ønske til samtlige det måtte angå: La oss sammen prøve å la ærlighet og vilje til redelighet styre moralen, både i dagligliv og valgkamp, skriver han.

Skarp korreks

Slaget på skolemøtet har fått store konsekvenser for både Martin Schanche og Frp. Toppledelsen i Frp reagerte med forferdelse da de hørte hva som hadde skjedd. Nestleder John Alvheim reagerte umiddelbart og uttalte at Schanche er uegnet til å inneha verv i partiet. Sentralstyret vedtok så få dager senere at Schanche burde be om unnskyldning, men den kjente rallykjøreren ville ikke bøye av.

- Man skal selvfølgelig ikke slå. Jeg beklager at jeg lot meg provosere til å slå, men slike mennesker fortjener en på kjeften, sa Martin Schanche til TV 2 Nettavisen dagen etter salget.

Partiet raste også ned på en meningsmåling som ble gjort i dagene etter slaget.

Partiet fikk også sterk negativ fokus da politiet bestemte seg for å etterforske saken, og ila ham en bot på 6.000 kroner. Schanche nektet da bastant å betale bota.

- Han (Micaelsen) blir premiert for måten han har oppført seg mot meg, mens jeg blir straffet for ikke å godta en slik oppførsel, sa Schanche.

Nå har altså en liten gutt, ifølge Schanche selv, fått ham til å endre mening.

Les Schanches begrunnelse her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere